Hirdetés
Hirdetés

Szalonnai emberölés – összesen hetvenöt év szabadságvesztés az ítélet

| 2022. 03. 24. | 17:27:00
A Miskolci Törvényszék első fokon döntött a négy vádlott ügyében.
Szalonnai emberölés – összesen hetvenöt év szabadságvesztés az ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megállapított tényállás szerint a négy férfi 2019. november 2-án este elhatározta, hogy pénzszerzés céljából bemegy a településen élő egyik idős asszony házába.

Az asszony fejére egy vasrúddal több ütést mértek és a tettlegességgel akkor sem hagytak fel, amikor a sértett már a földön feküdt. A vádlottak egyike az eszméletlen asszonnyal szexuális cselekményt végzett.

A sértett a helyszínen életét vesztette, halálát a fejére mért ütések következtében elszenvedett súlyos koponyasérülések okozták. A négy férfi a házban talált, az eljárás során meg nem állapítható összegű készpénzzel távozott.

A törvényszék március 24-én az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlottat társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős
koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés
bűntettében, míg a másodrendű vádlottat ezzel halmazatban szexuális erőszak
bűntettében is bűnösnek találta.

Az első- és harmadrendű vádlottakat 18-18 év, a másodrendű vádlottat 19 év, a negyedrendű vádlottat 20 év szabadságvesztésre ítélte.

A törvényszék ezen túlmenően a vádlottakat 200 ezer, illetve 300 ezer forint pénzbüntetéssel is sújtotta, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügyész három munkanapot fenntartott az ítélettel szembeni jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg valamennyi terhelt fellebbezést jelentett be, így az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés