Hirdetés
Hirdetés

Teljesen felújították a Miskolci Egyetem egyik kollégiumát

| 2022. 03. 31. | 20:02:00
Szálláshely lehet az épület a 2024-es Európai Egyetemi Játékokon.
Teljesen felújították a Miskolci Egyetem egyik kollégiumát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták március 31-én a felújított és modernizált E/1-es kollégiumot a Miskolci Egyetemen, a beruházás 1,1 milliárd forint állami forrásból valósult meg – írja az MTI. 

Varga Judit igazságügyi miniszter, az egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt az átadón, hogy az intézmény jelszava, a hagyomány és modernitás tükröződik ebben az infrastrukturális fejlesztésben is.

Erre a korszerű kollégiumi épületre már úgy tudunk tekinteni, mint a 2024-ben rendezendő Európai Egyetemi Játékok egyik helyszínére, ahol el tudjuk szállásolni az ideérkező fiatal sportolókat, a neves sportdiplomatákat, sportbírókat, akik Miskolcra érkeznek Európa több egyetemi városából

– fogalmazott a miniszter.

Horváth Zita, az egyetem rektora a felújítással kapcsolatban kijelentette, ez csak az első lépés a kollégiumok modernizálásának útján. Reményei szerint a munka folytatódik a többi épülettel is.

A megújult intézményben kicserélték az összes nyílászárót, felújították valamennyi vizesblokkot, modern konyhákat alakítottak ki, új burkolatokat kapott az épület, átalakították a szobákat, energiatakarékos világítást építettek ki, kicserélték az összes radiátort és modernizálták a védelmi berendezéseket is.

Az 1950-es években épült, és most megújult kollégiumban 230 egyetemista lakik.

Hirdetés
Hirdetés