Hirdetés

Hirdetés

Új óvoda építésébe fognak Miskolcon

Borsodihir.hu

2022.03.28. 16:03

Új óvoda építésébe fognak Miskolcon
A március 28-i alapkőletétel (Fotó: Csöbör Katalin/Facebook)

A hejőcsabai református óvoda hatodik óvodája lesz a felekezetnek

Hirdetés

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolc hejőcsabai városrészében óvodát épít, amelynek beruházása az időkapszula március 28-i elhelyezésével megkezdődött. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az eseményen azt mondta: a kormány 737 millió forinttal támogatta a beruházást a református óvodaprogram keretein belül.

Az óvoda 2023 szeptemberére készül el, 50 gyermek felügyeletét látják majd el. Az államtitkár jelezte: országszerte több mint 38 milliárd forintból 71 helyszínen 220 óvodai csoportszoba újul meg, épül a református óvodaprogramban, ez 5500 óvodai férőhelyet jelent, amiből 3500 az új.
Soltész Miklós közölte azt is: nemcsak a református, hanem a katolikus egyház is résztvevője a programnak, így összességében csaknem 8 ezer új óvodai férőhely jön létre, ez „egyházaink társadalmi szerepvállalása is”.

Csöbör Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú, miskolci székhelyű választókerületének április 3-án újrainduló fideszes országgyűlési képviselője közölte, a hejőcsabai református óvoda hatodik óvodája lesz a felekezetnek – jelezte a kormánypárti politikus, aki azt is elmondta: újabb és újabb oktatási intézményekre van szükség Borsodban, ez azt is egyértelműen bizonyítja, hogy a református egyháznak is van jövője.

MiskolcóvodaCsöbör KatalinSoltész Miklós

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés