Hirdetés
Hirdetés

Enyhítették a férjgyilkos miskolci doktorné büntetését

| 2022. 04. 20. | 11:00:00
Felmosónyéllel verte agyon házastársát.
Enyhítették a férjgyilkos miskolci doktorné büntetését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék dr. Kné I. I. vádlottat tavaly ősszel különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság szerint a vádlott és a sértett kapcsolata kifelé harmonikusnak tűnt, azonban az asszony hosszabb ideje erőszakoskodott a férjével. A szomszédok rendszeresen hallottak hangoskodást, szidalmazást, több alkalommal láttak sérüléseket is a férfi testén. 2018 áprilisában délután a vádlott ismeretlen okból a lakásuk fürdőszobájában puszta kézzel és egy fa felmosónyéllel ismét ütni kezdte a sértettet – az ütések többsége a koponyát érte. A vádlott az erősen vérző férfit a konyhába kísérte, leültette, állapotával azonban a továbbiakban nem törődött. Órákkal később értesítette a mentőket. A mentők a férfit eszméletlen állapotban találták, újraélesztése nem vezetett eredményre. Halálát erőszakos úton szerzett sérülései következtében beálló vérzéses sokk okozta, amely az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt. 

A Debreceni Ítélőtábla április 19-én a Miskolci Törvényszék ítéletét részében megváltoztatta:

a vádlott 17 éves fegyházbüntetését 13 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre enyhítette.

Megállapította, hogy a vádlott legkorábban a büntetése 2/3 részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság ügyfelderítési kötelezettségének eleget tett, széleskörű bizonyítást folytatott le. A tárgyi és személyi bizonyítékok alapján megállapította, hogy a vádlott bántalmazta olyan súlyosan a sértettet, hogy a férfi belehalt a sérüléseibe. Az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős életkorát és megromlott egészségi állapotát, ezért jelentősen enyhítette a szabadságvesztés időtartamát és annak fokozatát is. Az ítélet jogerős.

[Beillesztett cikk: Tagadja a miskolci feleség, hogy ő ölte meg felmosóval a férjét]

 

Hirdetés
Hirdetés