Hirdetés
Hirdetés

Miskolci Törvényszék: jogerős ítélet az ózdi tolvaj ügyében

| 2022. 04. 05. | 19:04:00
Szabadságvesztés és közügyektől való eltiltás is szerepel a büntetésben.
Miskolci Törvényszék: jogerős ítélet az ózdi tolvaj ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa április 5-én jogerős ítéletet hozott a kifosztás bűntette és lopás bűntettének kísérletével vádolt ózdi férfi ügyében.

Az első fokon eljárt Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly májusban egy alvó ember feje alól lopott el egy táskát, amiben 10 ezer forint volt, majd júniusban egy 65 ezer forint értékű mobiltelefont lopott. Ezt követően pedig egy láncfűrészt is próbált elvinni, de ez utóbbi cselekedete közben a házban tartózkodók a zajra felébredtek és tetten érték a férfit.

Az Ózdi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletével 4 év 6 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a vádlottat. Enyhítő körülményként értékelte az elkövető beismerő vallomását és megbánó magatartását, valamint azt, hogy a lopási cselekmény kísérleti szakaszban maradt és a kár részben megtérült.
Ezzel szemben súlyosító körülményként vette figyelembe az ittas állapotban, gátlástalan jelleggel történő elkövetést.

A vádlott és védője által bejelentett fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés