Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon vészharangot kongatnak. A kormány baloldali álságot emleget

| 2022. 04. 30. | 10:48:00
Kevés az óvónő.
Miskolcon vészharangot kongatnak. A kormány baloldali álságot emleget
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci önkormányzat számításai szerint harmincnyolccal kevesebb óvodapedagógus lesz szeptembertől a városban, mint kellene, a pedagógushiány pedig „veszélyeztetheti a biztonságos feladatellátást” – hangzott el az RTL Klub pénteki Híradójában.

A városban 24 óvodapedagógus megy nyugdíjba, a létszámhiány miatt szeptembertől tizennéggyel kevesebb csoportot indítanak. Dajkából és asszisztensből több is van, mint amennyire a városnak szüksége van, néhányan el is veszíthetik az állásukat a riport szerint.

Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere elmondta a Híradónak, hogy azzal szembesültek, hogy az óvodapedagógusok átlagéletkora egyre magasabb, az elkövetkező 5-10 évben a város óvodapedagógusainak egyharmada eléri a nyugdíjas kort.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt válaszolta az RTL Klub megkeresésre, hogy „álságos, hogy a város baloldali vezetése a leépítést az éppen általuk szajkózott pedagógushiánnyal indokolja meg”.

A pedagógus-szakszervezetek szerint a hiány általános jelenség, a szakma pedig nem vonzó a pályakezdőknek az alacsony fizetés miatt. Egy kezdő fizetés bruttó 260 ezer forint – 14 évig.

Hirdetés
Hirdetés