Hirdetés
Hirdetés

Nem nehéz: a piros Miskolcon is tilos

| 2022. 04. 01. | 15:44:00
Akik figyelmen kívül hagyják a jelzést, nemcsak a maguk, mások testi épségét is veszélyeztetik.
Nem nehéz: a piros Miskolcon is tilos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közlekedési jelzőlámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyása a legsúlyosabb szabályszegések közé tartozik, amelynek következménye tragikus is lehet. A miskolci rendőrök folyamatosan pásztázzák a várost a közlekedés biztonsága érdekében.

A tragédiák megelőzésének érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei rendszeresen célzott ellenőrzéseket tartanak. Március 21-től 30-áig összesen 24 esetben intézkedtek Miskolcon, olyan sofőrökkel szemben, akik a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtottak tovább.

Egy sofőr például legutóbb a Pesti úton hagyta figyelmen kívül a tilos jelzést. A Miskolci Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője éppen egy baleset helyszínről tartott a másikra, amikor a sofőr mások biztonságát veszélyeztetve megszegte a szabályokat. 

Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva vesznek részt a közlekedésben - írják a police.hu oldalon.

A rendőrök a szabályszegő autósokat megállították, és valamennyi gépjárművezetővel szemben 50.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

Hirdetés
Hirdetés