Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen elítélték a kerítésléccel bántalmazót

| 2022. 05. 05. | 18:12:00
Szendrőládi volt a vádlott, döntött a Miskolci Törvényszék.
Jogerősen elítélték a kerítésléccel bántalmazót
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék május 5-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette és rongálás vétsége miatt jogerősen 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte – amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal kötelezte a sértett kárának megtérítéséreannak a vádlottnak az ügyében – azt a szendrőládi embert, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A tényállás szerint a szendrőládi vádlott még két évvel ezelőtt a sértett társaságában motoros láncfűrésszel végzett favágási munkálatokat. A fűrész szakszerűtlen használata miatt a vádlott és a sértett között vita alakult ki, melyből dulakodás és kölcsönös lökdösődés lett. A vádlott kiment a ház elé és a sértett ott parkoló személygépkocsijában – annak többszöri megrúgásával, ütésével – szándékosan kárt okozott. A sértett ezt észlelve a vádlott után ment, aki magához vett a szemközti elhanyagolt ház kerítéséből egy lécdarabot és a sértettet azzal lábon ütötte, majd a meggörnyedt és előrehajolt férfit fejbe is verte, amitől az a földre hasalt. A további bántalmazást a vádlott időközben helyszínre érkező munkaadója akadályozta meg.

A sérülések külön-külön is nyolc napon túl gyógyulóak voltak, melyek közül néhány közvetlenül életveszélyesnek is minősül, valamint a bántalmazás maradandó fogyatékosságot is okozott a sértettnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés