Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták az Avason elfogott dílert

| 2022. 05. 30. | 17:44:00
Pszichoaktív anyagot adott el Miskolcon.
Letartóztatták az Avason elfogott dílert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a miskolci férfinak a letartóztatását, aki május 26-i elfogását megelőzően hosszú időn át értékesített új pszichoaktív anyagot Miskolcon – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított két fiatalkorú személynek adott el úgynevezett „kristályt” egy lyukóbányai ingatlannál, mielőtt a hatóság tagjai vele szemben az Avason intézkedtek volna. Autójából fehér színű kábítószergyanús port, kristályos anyagot, mérleget és mintegy 300 ezer forint készpénzt foglaltak le. A bíróság szerint a férfi tette alkalmas lehet új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve június 29-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés