Hirdetés
Hirdetés

Más gyerekét vitte haza a miskolci nő

| 2022. 05. 16. | 12:56:00
Átemelte a kerítésen a felügyelet nélkül hagyott hároméves kisfiút. Az eset miatt vádat emelt az ügyészség.
Más gyerekét vitte haza a miskolci nő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 44 éves nő ellen. Az elkövető 2021 májusában, este, Miskolcon, egy lakóház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves gyermeket a kerítésen átemelve kivette, majd a lakására vitte.

A vádirat szerint a vádlott kóros elmeállapotú, kórházi elbocsátását követően pszichiátriai jellegű gyógyszereit nem szedte.

A vádirat szerint 2021. május közepén, az esti órákban Miskolcon, egy családi házas övezetben sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán játszó hároméves fiúgyermeket. Tévesen azt feltételezte, hogy ez a gyermek azonos a tőle korábban a gyámhatóság által elvett fiúgyermekével, ezért elhatározta, hogy magával viszi, és együtt fognak élni. Megszólította a kisfiút, hogy szeretne-e vele elmenni, aki igennel felelt, ekkor a nő a kerítésen átemelte, elment vele egy közeli buszmegállóba, ahonnan a menetrendszerű járattal miskolci lakására vitte, otthonában a gyermeket megetette és lefürdette.

A gyermek édesanyja fia eltűnéséről értesítette a rendőrséget.

A rendőrök intézkedésük során az éjszakai órákban a gyermek édesanyjával együtt megjelentek a vádlott lakásánál. A nő ajtót nyitott, de mivel észlelte, hogy rendőrök állnak ott, azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, viszont többszöri, nyomatékos felszólításra beengedte a rendőröket, és a gyermeket átadta az édesanyjának.

Hirdetés
Hirdetés