Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújulhat a miskolci József Attila Könyvtár

| 2022. 05. 09. | 16:10:00
Az energetikai korszerűsítést egy hajdúböszörményi cég fogja elvégezni.
Megújulhat a miskolci József Attila Könyvtár
Hirdetés
Hirdetés

Nettó 15,6 millió forintért a hajdúböszörményi székhelyű VasscoGenplan Kft. végezheti el a miskolci József Attila Könyvtár energetikai tervezését – olvasható a május 9-i Közbeszerzési Értesítőben.

Az önkormányzat a közcélú kulturális intézmény energetikai felújítását, korszerűsítését tervezi az intézmény telephelyén. Az ingatlan Miskolc, Szentpéteri kapu városrészben, a Megyei Kórház főbejáratával szemközt, frekventált helyen található. Az épület úszótelekként helyezkedik el – pergolás átjáróval összekötve – a szomszédos ingatlanon álló, hasonló kialakítású épülettel.

Az épület lapostetős, földszinti kialakítású, hagyományos téglafalazata van, pincével is rendelkezik. Jellemző homlokzati anyaghasználata kőlap, téglaburkolat és a fémszerkezetű nyílászárók. Az épület nincs hőszigetelve, a jelenleg hatályos hőtechnikai szabványnak nem felel meg.

Az intézményben a teljes homlokzati felület hőszigetelését, a téglaburkolati anyaghasználat megtartásával (és/vagy újraépítésével) kell megoldani, valamint a meglévő angolaknákat fel kell újítani. Ahol szükséges, az utólagos vízszigetelés műszaki megoldását is meg kell adni. 

Ezek mellett a könyvtár akadálymentesítését is szükséges elvégezni. Az épületen belül akadálymentes vizesblokkot, valamint az akadálymentes közlekedés útvonalát kell kiépíteni. A látogatók számára szükséges mennyiségű akadálymentes parkoló kialakításáról is gondoskodni kell. Ezen túl az épület minden külső nyílászárójának cseréjét el kell végezni, korszerű, acél és/vagy műanyag szerkezetűre, jelenlegi hőtechnikai előírásoknak megfelelően. Az üvegfelületeket hő- és fényvisszaverő fóliával, valamint árnyékolóval kell ellátni.

A pályázatot a miskolci önkormányzat írta ki, a szerződést április 22-én kötötték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés