Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szupermodern bölcsődéje lesz a martinkertvárosiaknak

| 2022. 05. 10. | 14:27:00
84 kicsit gondoznak majd itt.
Szupermodern bölcsődéje lesz a martinkertvárosiaknak
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású fejlesztés kezdődhet a Fövényszer utca 35. szám alatt, eredménnyel zárult ugyanis a régi bölcsőde megújítását célzó közbeszerzés. A fenntartó önkormányzat április 28-án kötött szerződést a legkedvezőbb ajánlatot tevő céggel, aminek értelmében a hajdúböszörményi székhelyű VASSCOGENPLAN Kft. 15,3 millió forint értékben végezheti a munkálatok tervezését.

A Martinkertvárosi Bölcsőde csaknem 1300 négyzetméter alapterületű, lapostetős panel, mely négy épületszárnyból áll. A tervek szerint itt egy 84 férőhelyes, három gondozási egységből álló bölcsődei épületet alakítanak ki. A korábban bölcsődei funkciójú épületszárnyakban ugyancsak bölcsődei funkciót kiszolgáló helyiségek, valamint akadálymentes mellékhelyiségek kialakítása szükséges.

A teljes épületgépészeti hálózat elavult, cseréje szükséges. Hőleadók acéllemez lapradiátorok lesznek, védő burkolattal ellátva az előírt helyeken. A rendelkezésre álló villamosenergia teljesítmény a beépítendő elektromos berendezések teljesítményének függvényében felülvizsgálandó, módosítandó, a teljes épületelektromossági rendszert újra kell építeni. Új világítási hálózat kiépítése is elvárt.

A projekt keretében szükséges az bölcsőde utólagos hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje. Az épület tartófalain kisebb nagyobb repedések vannak, melyek főleg a nyugati oldalon a legfeltűnőbbek. A hézagok az áthidalótól indulnak ki. Az egyenlőtlen süllyedés okozta károk elsősorban a falpanelek mellett repedések alakjában jelentkeznek, melyek kisérő jelensége a falak deformációs repedezettsége is. A repedések elhelyezkedése, iránya arra enged következtetni, hogy az épület homlokzati falrendszere, és elsősorban a homlokzati pillérnél az alapozás alatti talaj teherbíró képességének megváltozása miatt megsüllyedt, ám a repedések jelenlegi állapotukban nem veszélyeztetik az épület állékonyságát, de tágasságuk növekedését, illetve újak kialakulását meg kell akadályozni. A további süllyedést, a falrepedések tágulását az alap megerősítésével meg kell szüntetni.

További tervezett munkák:

  • Megújuló energiaforrás kialakítása
  • Udvar, játszóudvar felújítása, kialakítása
  • Kerékpártámaszok és tárolók kiépítése, korszerűsítése
  • Babakocsitároló létesítése 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés