Hirdetés

Hirdetés

Vádat emeltek egy miskolci jegyellenőr ellen

borsodihir.hu

2022.05.25. 10:15

Vádat emeltek egy miskolci jegyellenőr ellen
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Lelökött egy idős férfit a villamosról.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt, aki a miskolci közlekedési cégnél jegyellenőrként dolgozott, és ezen minőségében

egy idős férfit megakadályozott abban, hogy felszálljon a villamosra úgy, hogy hanyatt lökte. 

A vádirat szerint a miskolci közlekedési cégnél jegyellenőr munkakörben dolgozó vádlott 2021 augusztusában egy villamoson teljesített szolgálatot, amikor észlelte, hogy az egyik megállóban egy ittas állapotú idős férfi akar felszállni a villamosra. A vádlott a bottal közlekedő sértettet megakadályozta a felszállásban oly módon, hogy mellkason lökte. A sértett ennek ellenére ismételten megpróbált bejutni a járműbe, de a vádlott ugyanúgy mellkason meglökte. Ekkor a sértett a járóbotot megemelte, ami hozzáért a vádlott arcához, mire a vádlott két kézzel, olyan erővel lökte meg a sértettet, hogy az hanyatt esett. A sértettnek az esés következtében nem keletkeztek sérülései. A vádlott közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.
Miskolcvádemelésbántalmazás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés