Hirdetés
Hirdetés

Felújítanák a Heim Pál bölcsőde épületét Miskolcon

| 2022. 06. 20. | 14:37:00
Az önkormányzat írt ki közbeszerzést.
Felújítanák a Heim Pál bölcsőde épületét Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közbeszerzést írt ki az önkormányzat a Kassai utca 19. szám alatt lévő Heim Pál bölcsőde felújítására – olvasható a június 20-i Közbeszerzési Értesítőben. A jelenlegi épület szabadon álló, lapostetős, földszintes kialakítású. Hat szárnya van, a régi bölcsődei épület három szárnyban működik.

Az épület további három szárnyából kettőben a MESZEGYI szolgáltatási központja, egyben pedig a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete működik. Az épület egyik szárnya akadálymentesített, azonban a funkcióváltást követően még egy szárny akadálymentes mosdóval bővül.

A leendő nyertesnek a bölcsőde energetikai felújítását kell elvégeznie.

A beruházás keretein belül az épület homlokzati hőszigetelését, a lapostető felújítását, a homlokzati nyílászárók teljes körű cseréjét kell megoldani. Emellett az épület belső részén akadálymentes vécéket alakítanak ki, valamint két rámpa is készül az akadálymentes megközelítés miatt. A tetőre napelemeket telepítenek majd. Az infrastrukturális fejlesztés célja az egészséges környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése. A tervezett munkák során bizonyos meglévő épületszerkezeteket, belső falakat, továbbá belső nyílászárókat kell elbontani. A meglévő két épületszárny – amely most a családsegítő szolgáltatást és idősek nappali ellátását látja el – átalakul nevelési egységekké, amelyek önálló bejáratot kapnak.

Hirdetés
Hirdetés