Hirdetés
Hirdetés

Külföldről is vár vendégeket Miskolc

| 2022. 06. 28. | 17:50:00
Határon túli utazási irodák képviselőinek mutatták be a várost és környékét.
Külföldről is vár vendégeket Miskolc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc turisztikai kínálatának sokszínűségét ismerhették meg a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai egy study tour keretében. A külföldiek számára Magyarországra is utazásokat szervező szakemberek szakmai útjának célja az volt, hogy feltérképezzék azokat a desztinációkat, amelyek páratlan élményeket nyújthatnak a külföldről hazánkba látogatóknak - közölte a polgármesteri hivatal sajtószolgálata.

Miskolc különleges turisztikai adottságokkal rendelkezik, hiszen a város négy különböző hangulatú városrésszel, számos turisztikai attrakcióval, természeti és kulturális értékkel várja a látogatókat. Ennek a kínálatnak a bemutatása volt a célja annak a tanulmányútnak, amely során a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai szakmai vezetés keretében ismerhették meg a várost. A program házigazdája, a Globus Travel utazási iroda ügyvezetője, Angyal Enikő volt.

Miskolc mellett a vendégek megismerhették Miskolctapolcát a fürdőivel, egy belvárosi városnéző séta keretében az egyházi, kulturális és gasztronómiai értékeket, de hallhattak az Avas hangulatos pincesorairól, a varázslatos Lillafüredről és megtapasztalhatták, hogy milyen, amikor egy vár visszanyeri régi fényét.

Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője szót ejtett a városban zajló turisztikai fejlesztésekről. A study tour résztvevői olyan utazási irodák képviselői voltak, akik nemcsak magyar vendégeknek kínálnak külföldi utakat, hanem külföldieknek is Magyarországi utazásokat, így például miskolci kirándulásokat is.

A résztvevők Miskolc magas színvonalú gasztronómiai kínálatából is kaptak ízelítőt. A kétnapos szakmai tanulmányút Miskolci állomása után a Zemplént, valamint Szlovákia határmenti településeit is célba vették a szakemberek.

Hirdetés
Hirdetés