Hirdetés
Hirdetés

Meglátogatják a portugáliai „tesvéreiket” a miskolciak

| 2022. 06. 07. | 20:03:00
Júniusban 12 diák utazik el a Lisszabonba.
Meglátogatják a portugáliai „tesvéreiket” a miskolciak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország első vidéki Cambridge Assessment International Education által akkreditált magániskolája, a miskolci Avalon International School testvériskolai kapcsolatot létesített a portugál Santo António Nemzetközi Iskolával (SAIS). Az együttműködésnek köszönhetően júniusban személyesen is találkozhatnak a már hónapok óta levelező diákok Portugáliában az Óceánok Világnapja alkalmából - olvasható az intézmény közleményében.

Az AIS 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit, azóta folyamatos aktív résztvevője a cambridge-i közösségnek. A jövőre már közel 100 diákkal működő intézmény a portugál testvériskolai kapcsolatával biztosítja tanulói számára, hogy valós és gyakorlati tapasztalatokon keresztül fejleszthessék globális szemléletmódjukat.

Az együttműködés keretein belül az Avalon Nemzetközi Iskola közösen ünnepli az idei Óceánok Világnapját a portugál testvériskolával. Júniusban 12 diák utazik el a Lisszabonban található Santo António Nemzetközi Iskolához, hogy közös Cambridge Global Perspectives projektjükön dolgozzanak. Emellett, a világnap alkalmából a két iskola diákjai közösen megtisztítanak egy partszakaszt és az összegyűjtött szemetet pedig együtt hasznosítják.

Hirdetés
Hirdetés