Hirdetés
Hirdetés

Megújul Miskolctapolca

| 2022. 06. 05. | 17:28:00
A miskolci önkormányzat és a Miskolci Egyházközösség együtt csináltatja a kivitelezést.
Megújul Miskolctapolca
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolctapolca turisztikai vonzerejének erősítése, az ott található védett természeti értékek bemutatása, a szolgáltatások, programlehetőségek bővítése céljából elindult a barlangfürdő közvetlen közelében található őspark fejlesztése – adta hírül a Miskolc Holding.

A beruházás a helyi önkormányzattal és a Miskolci Egyházközösséggel közösen, konzorciumban valósul meg a Miskolctapolca turisztikai fejlesztése című projekt keretében, melynek az őspark megújításán kívül van egy másik eleme is: az Akropolisz Szabadtéri Színpad infrastrukturális fejlesztése – erről is beszámoltak.

A geometrikus parkrészen történeti kutatások alapján kiegészítik a nyomvonalat. A meglévő gyalogosburkolatok mentén lecserélik a padokat kiselemes térkőburkolatra, a meglévő utak találkozásánál található, kör alakú virágágy helyére pedig a miskolci rózsagyűjtemény rózsáit ültetik át, kiegészítve évelő ágyásokkal. 

A Csónakázó-tó partfalát is megújítják 563 méter hosszan, stégekkel, fapalló burkolatokkal, növényesítésekkel. A bencés monostor-rom környezete a jelentőségéhez méltó környezetet kap, új információs táblákkal, egyedi tervezésű terméskő ülőfelületekkel, burkolatokkal. A tervek szerint a területen 82 fát, 5800 cserjét és talajtakarót, 14940 évelőt és közel 4100 hagymás növényt ültetnek el – derül ki az írásból.

Hirdetés
Hirdetés