Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy útszakasz is kerékpárúttal bővül Miskolcon

| 2022. 06. 01. | 14:27:00
A legnagyobb átalakítások a Mexikóvölgy út egyes szakaszain várhatók.
Négy útszakasz is kerékpárúttal bővül Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci kerékpárutak építésének második üteméhez kapcsolódóan megvannak a kivitelezők – olvasható a Közbeszerzési Értesítő aktuális számában.

Négy útszakaszon kerül kiépítésre kerékpárút: Cserfa utca és Mexikóvölgy utca közötti szakasz, Kondor Béla utca, Mexikóvölgy utca és a Vár utca közötti szakasz, Miskolc-Felsőzsolca közötti kerékpárút.

Az említett útszakaszok közül az első három esetben a miskolci székhelyű Mento Kft. a nyertes kivitelező, míg a Miskolc és Felsőzsolca közötti út kivitelezésénél a budapesti székhelyű HE-DO Kft.

Ez utóbbi esetében  kialakítandó kerékpáros létesítmény kiindulási pontja a Miskolcon az Auchan áruháznál lévő jelzőlámpás csomópont, a végpontja pedig Felsőzsolca település határa. Ezt a fővárosi cég 91,2 millió forintból valósítja meg.

A Kondor Béla utcai projekt keretében a Táncsics Mihály tér-Nagy Lajos király útja-Kiss tábornok út közötti szakaszt érinti a tervezett kerékpáros létesítmény, melyet nettó 31,85 millió forintból fog létesíteni a Mento Kft.

A Cserfa utca és Mexikóvölgy utca közötti szakasz esetében erdei kerékpárútról van szó 1179 méter hosszan, ezt a miskolci kivitelező nettó 150,98 millió forintból hívja életre.

A Mexikóvölgy utca és a Vár utca közötti szakasz pedig a Mexikóvölgy utca-Muhi utca-Szervezet utca-Ferenczi Sándor utca–Tokaji Ferenc utca–Bartók Béla utca szakaszon meglévő burkolaton kerékpáros nyomvonal felfestését jelenti 2700 méteren. Ezt pedig a nyertes ajánlattevő nettó 12,45 millióból alakítja ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés