Hirdetés

Hirdetés

Nagy balhé volt a Rózsás dűlőben; hárman mennek börtönbe

borsodihir.hu

2022.09.20. 18:42

Nagy balhé volt a Rózsás dűlőben; hárman mennek börtönbe
A Miskolci Járásbíróság hozott ítéletet

Felfegyverkezve támadtak.

Hirdetés

Az első rendű vádlott egy korábbi sérelem miatt akart elégtételt venni az egyik sértetten, ezért társaival együtt 2020. november 20-án éjfél körül felfegyverkezve megjelentek a sértettek által használt Miskolc, Rózsás dűlőben lévő háznál. Az ingatlanban három személy – két férfi és egy nő – tartózkodott. A támadók erőszakkal mentek be a házba, ahol az elsőrendű vádlott haragosát egy baseball ütővel és ököllel többször fejen ütötte és fenyegetőzött. A másodrendű vádlott egy balta fokával ütött a sértett férfi fejére, miközben halálosan megfenyegette. A másik két sértett nem mert a férfi védelmére kelni, azonban az erősen vérző fejsérüléseket látva segélyhívást kezdeményeztek.

A férfinak nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

A bíróság társtettesként elkövetett magánlaksértés minősített esete miatt valamennyi terheltet, míg az első- és másodrendű vádlottat mint társtettest, a harmad- és negyedrendű vádlottat pedig mint bűnsegédet testi sértés bűntette miatt ítélte el a rendiség sorrendjében 4 év, 4 év 9 hónap, 3 év 8 hónap, és 2 év szabadságvesztésre.

A bíróság a másodrendű vádlottat kizárta a feltételes szabadság kedvezményből, míg a negyedrendű vádlott büntetésének végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.
ítéletMagánlaksértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés