Hirdetés
Hirdetés

Nagybeteg kislányért futnak Miskolcon

| 2022. 09. 17. | 13:45:00
A Városház téren lesz a start.
Nagybeteg kislányért futnak Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Janka egészséges, életvidám kislányként jött a világra. Problémája három hónapos korában kezdődött, a kötelező oltás után néhány napon belül teljes fizikai és idegrendszeri leépülés kezdődött nála.

Akkor a COVID korlátozó intézkedések miatt lehetetlen volt bármilyen fejlesztésre eljutni. A szülők rendszeresen hordták Dévény-tornára, korai fejlesztésre, és azóta is folyamatosak a kivizsgálások. A szakemberek véleménye alapján fejleszthető, tanítható, azonban a kortársaihoz képest jelentős lemaradásban van.

Janka 2,5 éves, azonban a fejlettségi elmaradása miatt önállóan nem képes még enni, felállni és járni sem.

Mivel a megyében nincs komplex rehabilitációs intézet, ezért a szülők felkeresték a Borsóházat Budapesten, ahol a kislányuknak szakszerű intenzív terápiára lenne lehetősége. Ehhez legalább egy évig, havonta egyszer egyhetes időtartamban lenne szüksége Jankának a fejlesztésre. Az első kezelést már megkapta a kislány, az egyszeri egyhetes kezelés díja közel 130 ezer forint, az egyéves fejlesztés költsége 1,5 millió forint.

Szeptember 24-én két kilométeres jótékonysági futásra várják a segíteni vágyókat. 

A futás 10 órakor rajtol a Városház térről, az útvonalat a rendőrség biztosítja. Nevezni reggel 8 órától a helyszínen a nevezési díj befizetésével (2000 forint) lehet, gyermekeknek a részvétel ingyenes. 

A nevezési díjakból befolyt összegből Janka további kezelését szeretné finanszírozni a család, nevezni a helyszínen lehetséges 2000 forint befizetésével. Aki a szeptember 24-i futáson nem tud részt venni, de szívesen támogatná Janka gyógyulását, szombaton és vasárnap teljesítheti a távot a miskolci Decathlon áruházban elhelyezett futópadon.

Hirdetés
Hirdetés