Hirdetés

Hirdetés

Halottak napja: a miskolci rendőrök fokozott óvatosságra intenek

MTI

2022.10.26. 17:05

Halottak napja: a miskolci rendőrök fokozott óvatosságra intenek
(Fotó: rendőrség)

Ne hagyjuk őrizetlenül táskánkat, csomagjainkat!

Hirdetés

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a mindenszentek ünnepének és a halottak napjának időszakában a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság október 26-án.

Tapasztalatuk szerint ugyanis ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, valamint többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát.

Ugyanakkor a zsúfoltabb tömegközlekedési eszközökön különösen figyelni kell értékeink megóvására - tették hozzá. Felhívják a figyelmet arra, hogy a temetőben senki se hagyja egyetlen pillanatra se őrizetlenül a táskáját és egyéb értékeit. Azt is ajánlják, hogy ne vigyenek magukkal nagyobb összegű készpénzt, és senki ne tartsa a PIN-kódját bankkártyája mellett. A gépjárműveket és a kerékpárokat lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolóba helyezzék el, az autót gondosan zárják be. Tömegközlekedési eszközön utazva az értéktárgyait lehetőség szerint mindenki tartsa a belső zsebében és táskáját testközelben. Arra is figyelmeztetnek, hogy az ünnepnapokon a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, ezért fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a közutakon, főként a temetők környékén és az oda vezető utakon.

A rendőri jelenlét elsősorban a forgalom segítésére irányul, de természetesen a szabálytalan közlekedők ellen is fellépnek a hatóságok.

rendőrséghalottak napja

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés