Hirdetés

Hirdetés

Megmentene egy fontos szociális programot Miskolc

borsodihir.hu

2022.10.27. 18:34

Megmentene egy fontos szociális programot Miskolc
(Fotó: Wikipédia)

Az országgyűlési képviselők közvetítését kéri a város.

Hirdetés

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere az októberi testületi ülésen kezdeményezte, hogy a közgyűlés tagjai együttesen kérjék a Miskolcról a parlamentbe került országgyűlési képviselők közvetítését a Salkaházi Sára Miskolc Program megmentéséhez.

Az október 27-i, csütörtöki közgyűlési ülésen az alpolgármester minden képviselő számára lehetővé tette, hogy az országgyűlési képviselőknek küldendő levelet aláírja. Ezzel a lehetőséggel csak a Velünk a Város frakció tagjai éltek – számolt be közleményében a miskolci polgármesteri hivatal.

Az önkormányzatokkal folytatandó tárgyalások eljárásrendjéről kormányhatározat ugyanis előírja, hogy a háborús veszélyhelyzet okozta drasztikus energiaár-emelkedés hatásai enyhítése érdekében az önkormányzatok és a kormány között egyedi egyeztetések lefolytatására kerüljön sor. Ezen egyeztetésekre a helyhatóságok részéről szükséges volt egy menedzsmentterv készítése, amelyben az önkormányzatoknak a kötelezően ellátandó feladataik ellátására kellett javaslatot tenniük.

A Salkaházi Sára Miskolc Program nem kötelezően ellátandó feladata a miskolci önkormányzatnak, de fontos vállalása. Éppen ezért Veres Pál polgármester Balla György miniszteri biztossal folytatott egyeztetésére nemcsak az alapellátások biztosítására készült tervezetet vitte, de a Salkaházi Sára Miskolc Program megmentéséhez is kormányzati támogatást kért. 

A jelenlegi rendkívüli gazdasági helyzetben ugyanis csak kormányzati szerepvállalással van lehetősége a városnak megtartania a szépkorúakat támogató szociális programot.

Miskolcországgyűlési képviselő

Hirdetés

Hirdetés