Hirdetés
Hirdetés

Újranyitott a miskolctapolcai barlangfürdő

| 2022. 10. 28. | 18:25:00
Szinte azonnal kisebb sor alakult ki a jegypénztáraknál.
Újranyitott a miskolctapolcai barlangfürdő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már nem sokkal reggel 9 óra után megérkeztek az első vendégek a Miskolctapolca Barlangfürdőbe, amelyet október 28-án, a helyi vállalkozók és az önkormányzat révén újra kinyitottak – olvasható a miskolci polgármesteri hivatal közleményében. Veres Pál polgármester a nyitás apropóján elmondta, a közös akarat és a közös teherviselés tette lehetővé, hogy az energiaárak és a rezsidíjak brutális drágulása miatt átmenetileg bezárni kényszerülő komplexum újra megnyithassa kapuit.

Úgy fogalmazott, ezzel Miskolc megmutatta, hogy összefogással a legnehezebb helyzetben is lehet sikereket elérni, és a város ismét bizonyította, hogy a miskolciak számíthatnak egymásra és csak egymásra számíthatnak igazán.

Az összefogásban az önkormányzat vállalta, hogy az átmeneti zárvatartás melletti rezsidíjhoz, egyéb költségekhez szükséges 100 millió forinton túl további 22 milliót biztosít az újranyitáshoz, a miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítettek, hogy több mint 20 millióval járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához.

Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat az energiaárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt kialakult válsághelyzet kezelésére létrehozott Városvédelmi Alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat.

Az összefogás harmadik eleme a kormányzati szerepvállalás lenne a fürdő nyitvatartásában – a BOKIK vállalta, hogy egy szintén legalább 22 millió forintos hozzájárulás biztosítása érdekében közvetít és párbeszédet kezdeményez a kormányzattal.

A péntek reggeli nyitás kapcsán Szopkó Tibor alpolgármester elmondta, hogy Nyíregyháza országos hírű fürdője is bezárni kényszerül. – Amikor azonban mások zárnak, akkor mi nyitunk, és várjuk a vendégeket szerte az országból és a határon túlról is egyaránt – fogalmazott.

Azt, hogy milyen fontos szerepet játszik Miskolc turizmusában a barlangfürdő, jól mutatja, hogy korán reggel, kapunyitás után nem sokkal kisebb sor alakult ki a jegypénztáraknál, és folyamatosan érkeztek a vendégek az újranyitó termálfürdőbe.

Változások a jegyárakban

A többszörösére emelkedett energiaköltségek miatt a fürdő további üzemeltetéséhez és a megszokott színvonal megtartása érdekében változnak a jegy- és bérletárak – írja közleményében a Miskolci Fürdők Kft. Ebből kiderül, hogy megszűnik az eddig alkalmazott szezonos és szezonon kívüli jegy- és bérletár struktúra, de ez nem azt jelenti, hogy a teljes költségnövekményt áthárítják a vendégekre.

A barlangfürdő jegyárainál átlagosan 671 forint lesz a változás a szezonos időszak belépőihez képest, az Aquaterápia részleg gyógyászati szolgáltatásokhoz kapcsolódó árai átlagosan 188 forinttal, a wellness szolgáltatások díjai átlagosan 1090 forinttal nőnek.

Bérletek vásárlása esetén, átlagosan 2610 forinttal változik az ár. A pontos jegyárakról a barlangfürdő weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés