Hirdetés
Hirdetés

Végéhez ért a diósgyőri városrész fejlesztése

| 2022. 10. 26. | 18:47:00
Több mint 930 millió forintot költöttek rá.
Végéhez ért a diósgyőri városrész fejlesztése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Diósgyőr történelmi és kultúrtörténeti múltú városrésze Miskolcnak. Miskolc önkormányzata még 2016-ban döntött úgy, hogy pályázat útján korszerűsíti a városrészt a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával közös konzorciumban.

Az önkormányzat október 26-án arról számolt be, hogy befejeződött a komplex fejlesztés.

A beruházások közül elsőként ért véget a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása 2017 nyarán. Ugyanezen év novemberében elkészült a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia templomkertjének fejlesztése. 2019 áprilisában megújult az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér, ahol zöldfelületek, új padok és villanyoszlopok, gyönyörű szökőkút, kulturált környezet és helyi termelői piac is várja a pihenni, beszélgetni vagy éppen vásárolni vágyókat. A Táncsics Mihály tér is megszépült, itt új növényeket ültettek. A Vár utcában egy rossz műszaki állapotú ingatlan felújításával kialakítottak egy kávézót 2019 novemberében.

2020 szeptemberében a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen új játszóteret kaptak a gyerekek.

2020 végén pedig a II. János Pál pápa tér kialakításával impozánssá vált a diósgyőri városközpont. A tér lépcsőzetes süllyesztésű lett a Szinva-patak medre felé, és egy zenélő szökőkút is egyedi élményt nyújt az odalátogatóknak. A projekt utolsó elemeként, 2022 szeptemberében a Pálosok Parkjában utcabútorokat újítottak fel és új sportpark várja a sportolni vágyókat.

Az infrastrukturális fejlesztések az évek során szemléletformálási programokkal, közösségi virágültetéssel egészültek ki. Környezettudatosságot erősítő, ismeretterjesztő „zöld tanórák” szerveződtek Diósgyőr több iskolájában és óvodájában, a helyi termékek népszerűsítésére több alkalommal termelői piacot tartottak az Árpád úti szolgáltatóház előtti felújított téren.

Hirdetés
Hirdetés