Hirdetés

Hirdetés

Fegyházat kérnek a fiatal miskolci támadókra

ugyeszseg.hu

2022.11.07. 09:23

Fegyházat kérnek a fiatal miskolci támadókra
A kép illusztráció (Pikist)

Vascsővel ütötték a fejét, torkához kést szorítottak.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 20 éves férfi ellen rablás és magánlaksértés bűntette miatt, akik Miskolc külterületén lakó férfi házába bementek, vascsővel és ököllel bántalmazták, majd a nyakához kést szorítva nem engedték, hogy elmenjen a házból. Amikor az értékeit összepakolták, egyiküktől kikéredzkedett a mosdóba, így elmenekült és értesítette a rendőröket.

A vádirat szerint a vádlottak januárban a romos kerítésen keresztül bementek a sértett férfi Miskolc külterületén lévő ingatlanába. Amikor a pinceajtóról a lakatot elkezdték leverni, a férfi kiment, és felelősségre vonta őket, ekkor az idősebbik vádlott egy 60 centis vascsővel a fején és a karján megütötte, amitől a földre került.

A sértett felállt, beszaladt a házba, de a bejárati ajtót nem tudta bezárni, mert a vádlottak benyomták, és bementek a lakásba. Az idősebb vádlott ököllel többször megütötte, ezután mindkét vádlott értékek után kutatott. A sértett megpróbált távozni, de az idősebb vádlott egy 20 centi pengehosszúságú kést szorított a nyakához, így tartotta vissza az épületben, majd továbbra is a kést a nyakánál tartva, kinyittatta vele a pincét.

A vádlott bement a pincébe, a fiatalabbik vádlott pedig a lakásban szedte össze az értékeket. A sértett viszont magához vette a telefonját és kikéredzkedett a mosdóba, így kiszaladt a házból és értesítette a rendőrséget.

A vádlottak közel 150 000 forint összegben vittek el értéktárgyakat, azonban elszállításuk közben a rendőrök elfogták őket.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
rablás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés