Hirdetés

Hirdetés

Hárommilliárdos fejlesztés a miskolci GYEK-ben

bazmkorhaz.hu

2022.11.15. 08:22

Hárommilliárdos fejlesztés a miskolci GYEK-ben

Északkelet-Magyarország teljes fekvőbeteg-ellátásért felel.

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a Gyermeksürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése címmel idén indult el egy, az említett szakterületet érintő nagy volumenű beruházás mintegy 3 milliárd forint értékben.

A GYEK alapterülete mintegy 20 ezer négyzetméter, ebből a projekt részeként a kivitelezéssel (átalakítás, felújítás és bővítés) érintett terület összesen 2 és félezer négyzetméter – számolt be a bazmkorhaz.hu

A fejlesztés részeként

  • a Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege teljes körűen megújult
  • a műtőrészleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése is folyamatban van
  • összekötő folyosó készült a GYEK és a mentőhelikopter leszállópálya, valamint a központi radiológiai ellátásnak helyt adó Központi Betegellátó épület között
  • a Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztály teljes körűen megújul, kibővül.  

A cél a betegutak rövidülése, az orvosi kompetenciák egyértelmű meghatározása a triázsolással, gyorsabb betegellátás, betegbiztonság növelése, és komfortos, a kor igényeinek megfelelő betegellátás, valamint környezet kialakítása.

Révész János, a kórház főigazgatója a sajtónyilvános rendezvényen úgy fogalmazott: kiemelt szerepet tölt be a magyar ellátórendszerben a Gyermekegészségügyi Központ, ugyanis Magyarország második legnagyobb kórházáról van szó, amely Északkelet-Magyarország teljes ellátásért felel a fekvőbeteg-ellátás vonatkozásában. Emlékeztetett: az intézmény 1976 ót működik; jelenleg 15 betegellátó szervezeti egységben és 320 ágyon látják el a gyerekeket.

Breintenbach Sándor, az intézmény műszaki igazgatója kiemelte: már működik az az összekötő folyosó is, amely a GYEK-et és a mentőhelikopter leszállópályát, valamint a központi radiológiai ellátásnak helyt adó Központi Betegellátó épületet köti össze.

Orvosi gépek és műszerek beszerzésére is lehetőséget ad a pályázat, amelyben 290 millió forintos forrás szolgálja a sürgősségi betegellátás működését biztosító eszközpark fejlesztését.
kórházfelújításGYEK

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés