Hirdetés
Hirdetés

LED-csereprogram: Miskolcra érkezett a szállítmány

| 2022. 11. 16. | 12:04:00
Hamarosan kiosztják a fényforrásokat.
LED-csereprogram: Miskolcra érkezett a szállítmány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Gondoskodó Miskolc program egyik fontos pontja néhány napon belül megvalósul, ugyanis megérkeztek az izzók, amelyeket folyamatosan szortíroznak a városháza munkatársai. Jövő héten pedig meg is kezdik a fényforrások kiosztását, amiről minden regisztráltat e-mailben értesítenek majd – tudatta az önkormányzat november 16-i közleményében.

Mint írták, azok a miskolciak, akik éltek a lehetőséggel, éves szinten több tízezer forintot is megspórolhatnak áramszámláikon az energiatakarékos izzók használatával.

A város közvilágítása is terítékre került a Városvédelmi Egyeztető Testület szerdai ülésén, mivel ezzel kapcsolatban a kormányzat néhány napja olyan döntést hozott, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek a szolgáltatás korlátozásáról. Miskolcon mintegy 20 ezer lámpa biztosítja a biztonságot nyújtó fényeket. Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt az idei évben mintegy 450 millió forintba kerül a közvilágítás, a jelenlegi információk alapján ez az összeg jövőre több mint 2 milliárd forintot emésztene fel. Az ügyben a közgyűlésnek kell rendeletet alkotnia, az esetleges alternatív megoldások kidolgozása jelenleg is tart – hangzott el az egyeztető fórumon. A többi között olyan szempontokra is figyelemmel kell majd lennie a döntéshozóknak, mint például az a jogszabály, amely előírja, hogy gyalogos-átkelőhely csak olyan helyen létesíthető, ahol van közvilágítás.  

Szóba került a szolgáltatóházak távfűtésének ügye is. Több helyen ugyanis az érintett cégek, intézmények leválnának a szolgáltatásról, ám ennek jogi és műszaki feltételei is vannak. Az ülésen elhangzott: ezzel kapcsolatban megkezdődött az információk begyűjtése, de az már biztosan látszik, hogy nem lehet átfogó és minden érintettre vonatkozó egységes megoldást kidolgozni.

Hirdetés
Hirdetés