Hirdetés

Hirdetés

Leghamarabb 2023-ban nyithatnak ki a most bezárt miskolci posták

borsodihir.hu

2022.11.19. 15:41

Leghamarabb 2023-ban nyithatnak ki a most bezárt miskolci posták
(Fotó: Veres Pál Facebook-oldala)

Veres Pál polgármester adott tájékoztatást a fejleményekről.

Hirdetés

Megkezdte a tárgyalásokat a kormányzattal Veres Pál, Miskolc polgármestere a városbeli posták újranyitásáról – tájékoztatott a városvezető a Facebook-oldalán. November 18-án Fónagy János, gazdaságfejlesztési miniszter-helyettessel egyeztetett, hogy megoldást találjanak egy esetleges közös üzemeltetésre. A tárgyaláson abban állapodtak meg, hogy pár héten belül megkeresi a polgármestert a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, akivel egyeztetnie kell az újranyitás feltételeiről.

Veres Pál azt írta, ez azonban azt jelenti, hogy ha sikeresek is a tárgyalások, a november 12-én bezárt hivatalok akkor is leghamarabb csak jövő év elején nyithatnak ki.

A városvezető úgy fogalmazott, a miskolci önkormányzat nehéz helyzetben van. Az elszabadult energiaárak miatt az alapfeladatok ellátása is nehézséget okoz számukra, így kormányzati szerepvállalás nélkül arra sem elegendőek a forrásaik.

A polgármester azonban kikötötte, a XXI. században nem maradhat postai szolgáltatás nélkül Miskolc egyetlen városrésze sem. ezért is kezdeményezett egyeztetést a minisztériummal, és tolmácsolta feléjük a Velünk a Város képviselői által összegyűjtött lakossági véleményeket. 

Miskolcpostabezárás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés