Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lillafüredi fejlesztésekről beszélt az államtitkár

| 2022. 11. 04. | 18:08:00
Miskolc polgármestere szerint is újabb turisztikai attrakciók várhatók.
Lillafüredi fejlesztésekről beszélt az államtitkár
Hirdetés
Hirdetés

A Zsófia-kilátónál és a Fehérkőlápa Turistaháznál is emléktáblát avattak november 4-én, pénteken - írja a minap.hu, emlékeztetve, hogy a Zsófia-kilátó lett idén az Év Kilátója, a Fehérkőlápa Turistaház pedig az Év Turistaháza. A portál idézi Miskolc polgármesterét, Veres Pált, aki az ünnepségen a következőket mondta:

Ma már bárki meggyőződhet róla, aki a városunkba látogat, hogy Miskolc nem a „nehéz, szürke nappalokról” szól, hanem sokkal inkább a csodálatos napsütéses bükki tájról és olyan látnivalókról, mint a Palotaszálló, a vízesés, a Szinva-patak völgye. Ugyanígy említhetném a város másik három turisztikai desztinációját: a belvárost és az Avast, Diósgyőrt az újjáépülő várral, vagy éppen Miskolctapolcát, a fürdőivel, melyek közül a barlangfürdő az energiaválság ellenére éppen a múlt héten tudott újranyitni, szintén a helyiek összefogásnak köszönhetően

– utalt a városvezető arra, hogy a díjat is a miskolciak lokálpatriotizmusának, összefogásának köszönhetően nyerte el a két turisztikai attrakció. 

A polgármester kiemelte:  

Lillafüred fejlesztése folyamatosan zajlik, ennek volt egy fontos mérföldköve a Zsófia-kilátó és a kisvasút teljes felújítása is, amelyek kormányzati forrásból valósulnak meg. Hozzátette: Miskolc komplex fejlesztési tervet készített Lillafüredre, és a megfelelő források segítségével további turisztikai attrakciókkal bővülhet Lillafüred a jövőben.

Az emberek mindennapjainak könnyebbé tételéhez nagyban hozzájárul, ha többet mozognak és egészségesebben élnek - jelentette ki a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az Év Kilátója címet elnyert Zsófia-kilátó emléktáblájának avatásán, Miskolc-Lillafüreden - írja az MTI. 

Révész Máriusz hangsúlyozta: egy friss felmérés szerint Magyarországon a lakosság háromnegyede saját bevallása szerint szabadidejében egyáltalán nem, vagy csak ritkán mozog. Eközben a hazai halálozások közel egytizedéért a mozgásszegény életmód felelős - tette hozzá.

Ezt felismerve kormány kiemelt figyelmet fordít az aktív, egészséges életmód feltételeinek megteremtésére - mondta. Emlékeztetett: 2010 óta több mint 100 kilátót építettek és újítottak fel Magyarországon, amelyek egy-egy túra céljaként ösztönzik a kirándulókat az útvonalak bejárására. Hasonló okból fordítottak jelentős forrásokat a kerékpárutak, vízitúra-megállóhelyek és turistaházak építésének, felújításának támogatására is - fűzte hozzá..

Tájékoztatása szerint az idén a kilátók között a Zsófia-kilátó győzött 7800 vokssal; a kilátó 1900-ban épült, majd a terület katonai célú hasznosítása miatt az 1950-es években lebontották és ez év nyarára, mintegy 50 millió forint kormánytámogatásból újjáépítették.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés