Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon folytatódik a rágcsálóirtás

| 2022. 11. 17. | 10:56:00
A gócpontokon helyezik ki a szereket.
Miskolcon folytatódik a rágcsálóirtás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon a közterületeken történő kártevők elleni védekezést két ütemben végzik a szakemberek főirtásokkal. A rágcsáló kártevők, patkányok és egerek elleni védekezés ősszel szeptember 1-től november 15-ig, tavasszal pedig az április 1. és június 30. közötti időszakban tart.

Az őszi főirtás után azonban a téli időszakban sem szűnik meg a rágcsálóirtás: folyamatos marad a bejelentett közterületek felmérése és a szükséges rágcsálóirtás, valamint a patkányfertőzött gócpontokon is kihelyezik az írtószereket.

Ilyen terület például a Selyemrét, a Tetemvár, a Bábonyibérc, az Avas és a számozott utcák. Ezeknek a területeknek, közterületeknek azért fontos a figyelemmel kísérése és rágcsálóirtása, mert a környezetükben lévő városrészeket is elfertőzik.

A munkavégzéseknél a lakossági bejelentésekben szereplő területeket is átvizsgálják, kezelik és megszüntetik a patkányfészkeket – tudatta az önkormányzat. Az irtószerek elsősorban szennyvíz- és csapadékaknákba kerülnek, de a vízfolyások mederpartjainál és a bozótos felszíni területeken is történnek rágcsálóirtószer kihelyezések.

Hirdetés
Hirdetés