Hirdetés
Hirdetés

Piaci szereplőket vonnának be a miskolci fürdők üzemeltetésébe

| 2022. 11. 18. | 13:29:00
Ülésezett a Turisztikai Kerekasztal.
Piaci szereplőket vonnának be a miskolci fürdők üzemeltetésébe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közelmúltban megalakult Turisztikai Kerekasztal november 18-án újra ülésezett Miskolcon. A megbeszélésen Szopkó Tibor alpolgármester ismertette a fürdők üzemeltetésével kapcsolatos jövőbeni városvezetési elképzeléseket. Hangsúlyozta: egy olyan időszakban, amikor a drasztikusan dráguló energia- és rezsidíjak, valamint az élet szinte minden területén tapasztalható, végeláthatatlan áremelkedés miatt sorra zárnak be országszerte a szállodák, fürdők és más turisztikai vállalkozások, a miskolctapolcai fürdők üzemeltetése során a városnak és a Miskolc Holding Zrt.-nek felelős, jó gazdaként három alapvető célt kell szem előtt tartania:

  • a fenntarthatóságot,
  • a magas színvonalon nyújtott szolgáltatásokat,
  • és Miskolc turisztikai attrakcióinak fejlesztését.

A jelenlegi, kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben lehetetlen mindhárom célnak egyszerre megfelelni, ezért a város és a Miskolc Holding szakemberei egy olyan üzemeltetési modell előkészítésén is dolgoznak, amellyel piaci szereplőket is bevonnának a fürdők üzemeltetésébe és fejlesztésébe. Ezzel felelősen, gazdaságosan, a város forrásait és a miskolciak adóforintjait a lehető legtakarékosabban beosztva nyílhat lehetőség a fürdők működtetésére.

Az önkormányzat közlése szerint a város megingathatatlanul elkötelezett abban, hogy az üzemeltetési együttműködés nemcsak jogokat jelent majd egy esetleges jövőbeli partnernek, hanem szigorú kötelezettségeket is. Minőségi ingatlan- és turisztikai attrakciófejlesztést és többek között díjfizetési kötelezettséget – ebből semmilyen körülmények között sem lehet és szabad engedni egy felelős tulajdonosnak. A külső tőkebevonás vagyonmegóvást, vagyonmegőrzést, takarékos, felelős működtetést jelent és nem eladást – a miskolci fürdők ugyanis nem eladók!

Hirdetés
Hirdetés