Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: 17 éves fiú rabolt ki egy idős nőt Miskolcon

| 2022. 11. 03. | 10:51:00
A fiatal javítóintézetbe kerülhet.
Vádemelés: 17 éves fiú rabolt ki egy idős nőt Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a MIskolci Járási Ügyészség egy 17 éves fiú ellen, aki erőszakkal elvette egy idős nő táskáját. A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2021 decemberében Miskolcon, az egyik futballstadion környékén sétált, amikor észrevette a sántítva, gyalogosan közlekedő időskorú nőt. Követni kezdte, majd amikor mögé ért, hátulról meglökte, és ráfogott a nő kezében lévő táskára, hogy megszerezze, de a sértett azt nem engedte el.

A huzakodás közben a vádlott a nőt földre rántotta, egy méternyi szakaszon vonszolta, majd kiszakította a kezéből a vászontáskát, és elfutott. 

A vádlott a táskában lévő pénztárcából ötezer forintot kivett, majd a táskát és az abban lévő személyi okmányokat egy parkos részen eldobta – tudatta az ügyészség. A sértett a földön fekve segítségért kiabált, azonban senki nem járt arra. Nem tudott felállni, ezért elkúszott egy villanyoszlopig, és végül abban megkapaszkodva állt fel, és egy közelben lakó szomszédjától kért segítséget. A cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett az idős asszony.

Hirdetés
Hirdetés