Hirdetés
Hirdetés

Veres Pál: nem engedhetjük, hogy a miskolci posták bezárjanak

| 2022. 11. 12. | 10:31:00
Tárgyalást kezdeményez majd Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel.
Veres Pál: nem engedhetjük, hogy a miskolci posták bezárjanak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő héten fog tárgyalni Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel és Fónagy János gazdaságfejlesztési miniszterhelyettessel Veres Pál, Miskolc polgármestere a város postáiról – adta hírül a városvezető a Facebook-oldalán. Veres Pál Szirmán és Martinkertvárosban járt egy lakossági fórumon november 11-én, amelyről azt írta, megtapasztalta, hogy egy közösségnek mit jelent a postahivatal és mit jelent számukra, ha megszűnik a szolgáltatás.

A polgármester úgy fogalmazott, nem engedhetik hogy több ezer miskolcit kiszolgáló postákat egyik napról a másikra bezárjanak.

Kifejezte, sokkolta őket a hír, miszerint az országban 366, Miskolcon 9 postahivatal zár be, amelyet sokan a a miskolci önkormányzaton kértek számon. Veres Pál azt írta, az intézkedéshez semmi közük, mivel a posták működtetését egy állami cég, a Magyar Posta Zrt. végzi, így bezárásukról is az állam rendelkezett.

A városvezető bejegyzéséből kiderül, maga is meglepetten hallotta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő javaslatát, miszerint az önkormányzat vállaljon részt a posták működtetésében. Hozzátette, minden helyhatóság, így a miskolci is azért küzd, hogy legalább az alapellátást biztosítani tudja.

Kifejtette, minden pénzt ezen szolgáltatások életben tartására próbálnak átcsoportosítani, de így is közel 3 milliárd forint hiányzik az idén.

Hirdetés
Hirdetés