Hirdetés
Hirdetés

Elfogatóparancs a miskolci születésű emberkereskedő ellen

| 2023. 01. 25. | 09:34:00
Két társát Berlinben, a harmadikat Budapesten már elfogták.
Elfogatóparancs a miskolci születésű emberkereskedő ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya  büntetőeljárást folytat több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A bűnbanda 2017-től űzte illegális tevékenységét. Módszerük az volt, hogy Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket szerveztek ki Németországba, prostitúciós munkára. Az összetoborzott lányokat aztán vagy repülővel, vagy kisbusszal szállították ki Berlinbe, majd a részükre bérelt lakásokban szállásolták el őket. A csoport egyik tagja volt az úgynevezett lover boy, aki a már kiérkezett lányokat több esetben azzal bírta rá a prostitúciós tevékenységre, hogy szerelmet színlelt nekik.

Az áldozatok szóbeli eligazítását, ennek során a szexuális szolgáltatások pontos árszabásának megállapítását, és a minimum megkeresendő napi bevétel összegének meghatározását követően a sértettek Berlin bizonyos, az elkövetői kör által ellenőrzött és bevédett utcáin kezdtek el dolgozni. Ennek során az emberkereskedők folyamatos megfigyelés alatt tartották őket, minden ügyfél után beszámolási kötelezettséggel tartoztak.

A bűnbanda vezetője, L. Zsolt irányítása alá tartozó utcaszakaszok használatért a lányoknak naponta 150 euro leadót kellett fizetniük, míg a fennmaradt összeget volt, hogy teljes egészében elvették tőlük. Ha pedig nem keresték meg a tőlük elvárt napi 150 és 300 euró közötti összeget, egyszerűen nem engedték be őket az utcáról, rákényszerítve őket ezzel a további prostitúciós munkavégzésre.

A sértettek ellenállása, illetve az elkövetők által elvárt magatartási szabályok betartásának elmulasztása esetén lelki terror alatt tartották őket, és nem egyszer fizikailag is bántalmazták őket. L. Zsolt bűnös tevékenységének kifejtésében többek között segítségére volt élettársa, C. Ildikó is.

A nyomozás során beszerzett terhelő bizonyítékok alapján, a német társhatóságokkal szoros együttműködésben 2022. szeptember 21-én Berlinben fogták el a 40 éves L. Zsolt és a 45 éves C. Ildikó magyar állampolgárokat, a KR NNI által előzetesen kibocsátott Európai Nyomozási Határozat, illetve a gyanúsítottakkal szemben kiadott európai elfogatóparancsok alapján. Az elfogott párost kiadatási őrizetbe helyezték, majd C. Ildikót 2022. december 20-án, élettársát, L. Zsoltot pedig 2023. január 19-én adták át a KR NNI felderítőinek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

C. Ildikó, L. Zsolt és a 2022. szeptember 21-én Budapesten elfogott társuk, B. József letartóztatásban vannak. A minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés. 

Pusztai Csabát még körözik

Az ügyben a KR NNI továbbra is keresi az elkövetői kör negyedik tagját, Pusztai Csaba magyar állampolgárt, akinek tartózkodási helye továbbra is ismeretlen, ezért vele szemben belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A képen szereplő Pusztai Csaba Miskolcon született 1992. július 25-én

Aki a körözött személy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, kérjük, tegyen bejelentést, akár névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​ 

Hirdetés
Hirdetés