Hirdetés
Hirdetés

Ittasan balhézott a miskolci villamoson

| 2023. 01. 18. | 10:18:00
Börtönbüntetést kér rá az ügyész.
Ittasan balhézott a miskolci villamoson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, aki ittasan utazott a villamoson, miközben a villamos vezetőjét huzamos időn keresztül szidalmazta, amikor a villamosvezető a megállóban leszállásra szólította fel, lökdöste, az ajtó működését akadályozta, leszállása után pedig a vezetőt ököllel arcon ütötte.

A vádirat szerint a vádlott 2022 márciusában, hajnalban, ittasan, Miskolcon villamoson utazott. Az utazás során a villamosvezetőt folyamatosan trágár szavakkal szidalmazta. A villamosvezető a megállóba érve felszólította a vádlottat, hogy szálljon le. Ennek nem tett eleget, ezért a sértett kilépett a vezetői fülkéből, ismételten felszólította a vádlottat a szerelvény elhagyására, de a vádlott továbbra sem szállt le, hanem lökdösni kezdte a sértettet.

A konfliktus közben a vádlott végül leszállt a járműről, de a lábát az ajtóhoz rakta és akadályozta annak működését. Ekkor a sértett is leszállt és a villamostól hátrébb tolta a vádlottat, mire a vádlott ököllel, olyan erővel ütötte meg, hogy a sértett arcán 8 napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, az orra is zúzódott, illetőleg az egyik fogából egy kis darab letört.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés