Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

52 milliárd forintos útfelújítási program kezdődött a Tokaj-Zemplén térségben

| 2021. 10. 13 | 15:24:00
A program fő elemei között szerepel a 37-es út Sátoraljaújhely-Szerencs közötti, valamint a 39-es út Mezőzombor-Abaújkér közötti szakasza.
52 milliárd forintos útfelújítási program kezdődött a Tokaj-Zemplén térségben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött az utóbbi évek egyik legjelentősebb hazai burkolatfelújítási programjának végrehajtása: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kormányprogram 52 milliárd forintos keretéből a Tokaj-Zemplén térség 284,4 kilométer fő- és mellékútján végeztet teljes körű felújítási munkákat és építtet közlekedésbiztonságot növelő műtárgyakat – közölte október 13-án a Magyar Közút az MTI-vel. A gépek és a szakemberek felvonultak a program első ütemében a 37-es főút Sátoraljaújhely kivezető szakaszán, és megkezdték a munkát.

A program fő elemei között szerepel a 37-es út Sátoraljaújhely-Szerencs közötti, valamint a 39-es út Mezőzombor-Abaújkér közötti szakasza, valamint a térség számos mellékútjának teljes körű felújítása is.

Wáberer György, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos a közleményben rámutatott: a Tokaj-Zemplén régió jövője a jól átgondolt és hatékonyan működtetett idegenforgalomban, az ahhoz kapcsolódó vendéglátásban, a borászaton nyugvó gasztronómiában van. A fejlesztések eredményeként javulnak az életfeltételek, az új munkahelyeknek köszönhetően megállítható az elvándorlás, és a térség a Balaton és Budapest után Magyarország harmadik legfontosabb turisztikai célpontjává válik. Ezeknek a céloknak a valóra váltásához azonban meg kell teremteni a hiányzó feltételeket – hangsúlyozta a kormánybiztos kijelentetve, hogy azok között is kulcsfontosságú a térség megközelíthetőségének javítása, az úthálózat rendbetétele.

A most kezdődő és három évig tartó munkálatok a régió fejlesztésére rendelkezésre álló összeg több mint harmadát fedik le.

Az úthálózat minőségének javítása érezhető mértékben fogja javítani a közlekedés biztonságát és komfortját, miközben csökkentik a régió eléréséhez szükséges menetidőt – ismertette.

Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese közölte, hogy idén rekordszámú, több mint 1250 kilométernyi, főleg mellékúton indulhattak el teljes körű felújítási munkák. A beruházások megvalósításával a közlekedésbiztonság és az utazási komfort területén is érezhető változásokat tapasztalhatnak majd a közlekedők.

Kapcsolódó hírek
Díszpolgári címet kapott a leghíresebb ózdi
Díszpolgári címet kapott a leghíresebb ózdi
Majkának egyértelműen jár a kiemelt elismerés - írja a polgármester.
Megújult a cigándi egészségügyi központ
Megújult a cigándi egészségügyi központ
Új orvostechnikai eszközöket is beszereztek.
Végzetes lépésre készült – megmentették a sajókazai járőrök
Végzetes lépésre készült – megmentették a sajókazai járőrök
Egy családi veszekedés után ment el otthonról.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés