Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

A bogácsi pincesoron szemelte ki áldozatait a rablópáros

| 2023. 06. 14 | 19:23:00
Egy férfi koponyasérüléseket szenvedett. Két embert rács mögé zártak.
A bogácsi pincesoron szemelte ki áldozatait a rablópáros
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint június 11-én este a bogácsi pincesoron abban állapodtak meg, hogy a női gyanúsított férfiakkal ismerkedést kezdeményez azért, hogy értékeiket megszerezzék. Ennek megfelelően először egy férfitól cigarettát kért, majd a férfi gyanúsított

egy sörösüveggel homlokon ütötte a sértettet, aki ettől előre esett, azonban gyorsan összeszedte magát és elszaladt a helyszínről, így a gyanúsítottak nem tudták az értékeit elvenni.

A sikertelen cselekményt követően a női gyanúsított egy másik férfival kezdeményezett ismerkedést, akivel leültek egy kevésbé forgalmas helyen lévő padra. A férfi gyanúsított odament hozzájuk és fejbe rúgta a sértettet, aki ettől a földre esett, ahol a férfi gyanúsított a földön fekvő sértett fejét még tovább rúgta, majd, amikor a sértett már nem volt képes ellenállásra, akkor társával együtt eltulajdonították zsebéből a mobiltelefonját.

A második sértett koponyasérülései az elsődleges adatok alapján életveszélyesnek is minősülhetnek.

A gyanúsítottak cselekményei bizonyítottság esetén alkalmasak életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, továbbá 2 rendbeli rablás bűntette megállapítására, melyből 1 rendbeli kísérlet. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható hosszabb tartamú büntetés mértékére figyelemmel mindkét terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, mivel konkrét adat merült fel arra, hogy a bizonyítékok megsemmisítésére törekedtek. Mindkét gyanúsítottal szemben folynak más büntetőeljárások is, ezért emiatt, valamint életkörülményeik alapján a bűnismétlés veszélye is fennáll. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Kapcsolódó hírek
Kést dobott a felesége hátába egy csobaji férfi
Kést dobott a felesége hátába egy csobaji férfi
A nő életveszélyes sérülést szenvedett.
A miskolci alezredes személyesen gratulált az 5 éves életmentőnek
A miskolci alezredes személyesen gratulált az 5 éves életmentőnek
Zalánt, a kis hőst várták a rendőr-főkapitányságon.
A bolt bejáratában fogták el a szerencsi tárcatolvajt
A bolt bejáratában fogták el a szerencsi tárcatolvajt
Nem adta vissza a talált pénztárcát, hanem vásárolni indult.
Ónos eső Borsodban:  a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
Ónos eső Borsodban: a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
A Bükk térségében 5 millimétert meghaladó ónos eső valószínű
Hirdetés
Hirdetés