Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

A főügyészség szerint megfelelő büntetést kapott az ózdi családirtó

| 2020. 11. 24 | 16:35:00
Nevelt fiait megölte, élettársát életveszélyesen megsebesítette. A büntetőügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla határoz.
A főügyészség szerint megfelelő büntetést kapott az ózdi családirtó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére követett el emberölést.

A szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az Ózdon élő vádlott és a sértettek kapcsolatát negatívan érintette, hogy a férfi féltékenykedett, ez még a 16 és 18 éves nevelt fiaira is kiterjedt. A büntetőjogi beszámítási képességet nem érintő személyiségzavarral küzdő vádlott nem tudta elfogadni a családban betöltött szerepét. 2018 novemberében, a gyilkosságokat megelőző napon a szomszéd faluban rokonlátogatáson voltak, ahonnan hazatérve a vádlott nem engedte meg családtagjainak, hogy otthon aludjanak. Az ittas és felfokozott érzelmi állapotban lévő vádlott az este folyamán a lakás berendezési és használati tárgyait, valamint a műszaki cikkeket szétverte. A másnap hazaérkező sértettek emiatt felelősségre vonták, szóváltást követően a férfi elment a házból. A késő este visszatérő vádlott indulatának továbbra sem tudott parancsolni, ezúttal azonban már családtagjainak életére tört. Bement a már alvó fiatalok szobájába, ahol először élettársát halántékon ütötte, majd két alkalommal mellkason szúrta. A zajra felébredtek a nő gyermekei, akik az édesanyjuk védelmére keltek. A vádlott rájuk is késsel támadt, miközben azt ordítozta, hogy „megöllek benneteket”. Mindkét fiút több alkalommal megszúrta, akik azonnal életüket vesztették. Ezt követően a vádlott az élettársát sem hagyta elmenekülni: hosszú órákon át orvosi segítség nélkül fogva tartotta az életveszélyes állapotban lévő asszonyt, nem engedte, hogy a gyermekeit megnézze, mentőt hívjon. A férfi öngyilkosságot akart elkövetni, hogy együtt haljanak meg. Az asszony végül déltájban jutott ki a lezárt lakásból, majd segítséget kért.

A törvényszék osztotta az ügyészség indítványát, miszerint az elkövetővel szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása indokolt.

A vádhatóság az ítéletet tudomásul vette, a vádlott a büntetés enyhítéséért, védője az emberölés minősítő körülményeit is vitatva fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A vádlott törekvése az volt, hogy a féltékenységével összefüggő sérelmeit megtorolva valamennyi közvetlen családtagját megölje – közölte november 24-én az ügyészség. Éjszaka, orvul támadt mit sem sejtő hozzátartozóira és vette el nevelt fiainak életét. Tartós kirekesztése a törvénytisztelő emberek társadalmának közösségéből valóban nem mellőzhető.

Kapcsolódó hírek
Még több élményt nyújtana a füzéri vár
Még több élményt nyújtana a füzéri vár
Közbeszerzést írtak ki a fejlesztésekre.
Elítélték Szerencsen a sikkasztó hegybírót
Elítélték Szerencsen a sikkasztó hegybírót
Nem a szőlőt dézsmálta meg...
Megverték, meztelenre vetkőztették a zilizi fiatalt
Megverték, meztelenre vetkőztették a zilizi fiatalt
Debrecenben súlyosbították a miskolci ítéletet.
Ónos eső Borsodban: előre figyelmeztetnek!
Ónos eső Borsodban: előre figyelmeztetnek!
Pénteken jön egy melegfront, addig kell átvészelni.
Hirdetés
Hirdetés