Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

A mobil, ami átrendezheti a jövőt

| 2016. 12. 16 | 11:09:00
Érzi a készülék, mi érdekli a tulajdonosát.
A mobil, ami átrendezheti a jövőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Honor folyamatosan erősíti piaci pozícióját, és sorra mutatja be a digitális generációnak szánt termékeit. A most hároméves gyártó a Honor Magic készülékkel ünnepli születésnapját, amelyben a piaci viszonyok átrendezésére is alkalmas technológiák debütálnak.

Varázslatos jövő

A készüléket egy négymagos Kirin 950-es processzor hajtja, a megjelenítésről pedig egy 2K felbontású (2560x1440 pixeles), hajlított AMOLED képernyő gondoskodik. A stílusos megjelenést az üvegből készült, lekerekített, 3D váz teszi teljessé.

A Honor Magic fő újítása azonban nem a hardverben van, hanem egy sor olyan, mesterséges intelligencián alapuló technológia bemutatásában, amelyek célja, hogy a felhasználók által generált adatokat feldolgozzák és megértsék.

Ezek közül az első a WiseScreen szenzor, amely lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa feloldja a készülék lezárt képernyőjét egyszerűen úgy, hogy felemeli a telefont és rápillant arra. Amikor pedig zsebre teszi, a Honor Magic automatikusan kikapcsolja a képernyőt, és ismét aktiválja a képernyőzárat.

A FaceCode intelligens arcfelismerő technológia ezzel egyidejűleg garantálja a teljes diszkréciót azzal, hogy az üzeneteket és az értesítéseket csak a tulajdonos számára teszi láthatóvá.

A Honor Magic Live rendszer „előre megérzi”, hogy a telefon tulajdonosát mi fogja érdekelni, és így izgalmasabbá teszi a mindennapokat a megfelelő újdonságok megjelenítésével. A készülék például elemzi a különböző üzenetküldő alkalmazásokon keresztül lefolytatott beszélgetéseket, és ha azt deríti ki, hogy a tulajdonosát érdeklik a mozifilmek, akkor értesítést jelenít meg a legújabb sikerfilmek bemutatásáról.

A Smart Display technológia emellett proaktívan összegyűjti és megjeleníti a praktikus információkat, amelyek segítik a készülék tulajdonosának életét. Így ha az taxit rendel, a Honor Magic leolvassa a rendszámot, és megjeleníti az adatot a képernyőn. (Egyelőre nincs információnk arról, hogy ez mikor lesz Magyarországon is működőképes.)

Annak érdekében, hogy az okos funkciók mellett a készülék folyamatos működésre legyen képes, a Honor Magic a Huawei Magic Power gyorstöltő technológiáját használja, amely laboratóriumi körülmények között 10 perc alatt 40 százalékos, 20 perc alatt pedig 70 százalékos töltöttségre tornássza fel az akkumulátort.

„A Honor Magic megtestesíti az elköteleződésünket a legújabb technológiai innovációk iránt” – emelte ki a készülék bemutatóján George Zhao, a vállalat elnöke, aki szerint a készülék bemutatásával azt is megüzenték a versenytársaknak, hogy a Honor még tovább fogja növelni piaci részesedését.

Műszaki adatok

  • Képernyő: 5.09 colos, 2560x1440 pixel felbontású 2K képernyő 16 millió színnel és 577 PPI képpontsűrűséggel, 2K AMOLED curved screen
  • Méret és tömeg: 146,1mm (magasság) x 69,9 mm (szélesség) x 7,8 mm (vastagság). Megközelítőleg 145 gramm (akkumulátorral együtt)
  • Operációs rendszer: Honor Magic Live (Android 6.0)
  • Processzor: Huawei Kirin 950 nyolcmagos processzor (4x2.3 GHz+4x1.8 GHz)
  • Akkumulátor: 2900 mAh kapacitás (jellemzően)
  • Tárhely: ROM: 64 GB
  • RAM: 4 GB
Kapcsolódó hírek
A Facebook titkosítja az üzenetváltásainkat
A Facebook titkosítja az üzenetváltásainkat
Az Instagramon 2024 elején lép életbe a változtatás.
Mikor érdemes használt telefont venni?
Mikor érdemes használt telefont venni?
Az okostelefonok létfontosságú eszközök lettek mindennapi életünkben.
Az unió betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit
Az unió betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit
A vállalat szerint az EDPB tagjai már hetek óta tudnak a cég tervéről, és teljes mértékben együttműködtek velük.
Különös égi jelenség: ránk mosolyog a Jupiter
Különös égi jelenség: ránk mosolyog a Jupiter
Mindenki megcsodálhatja az igéző fényességű égitestet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés