Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

A tiszta és ápolt cipő a megjelenés alapja!

| 2023. 08. 28 | 11:39:00
XXX
A tiszta és ápolt cipő a megjelenés alapja!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A cipőápolás egy nagyon lényeges kérdés, mivel a lábbeli rengeteget hozzátesz a megjelenéshez. Hiába egy tökéletes szett, egy frissen borotvált arc vagy egy rendezett frizura, esetleg egy tökéletes smink, ha a cipő koszos és ápolatlan. Ez a feladat pedig nem is annyira egyszerű, hiszen mindenféle anyagból és számtalan kialakításban készül ez a kiegészítő, így könnyen melléfoghatunk, ha nem megfelelő technikával történik a tisztítás.

Cikkünkben segítséget adunk, hogyan legyen mindig tiszta és ápolt a cipő, melyik esetben mi a megfelelő tisztítási mód, valamint milyen termékeket érdemes beszerezni annak érdekében, hogy tartós és szép maradjon a lábbeli.

Mikor kell megtisztítani a cipőnket?

Az, hogy mikor jön el a Manimal Footgear termékei között megtalálható méhviaszos bőrápoló ideje, teljesen egyedi, hiszen függ a cipőviselési szokástól és attól, hogy merre jártál egész nap. Az biztos, hogy amennyiben látható jelei vannak annak, hogy már nem megfelelő a tisztasága, mindenképpen gondoskodni kell a cipőápolásról.

Amennyiben autóval közlekedsz és száraz idő van, nyilván sokkal ritkábban kell cipőt tisztítanod, mintha gyalog járnál és esős, sáros, esetleg havas és lucskos lenne az időjárás. Azonban ekkor is poros lehet a lábbeli, ezért időnként érdemes kicsit áttörölgetni.

Melyik cipőt lehet mosógépbe tenni?

Lényeges, hogy kizárólag azokat a lábbeliket tedd be a mosógépbe, amelyek esetében a gyártó ezt kifejezetten megengedte, a barefoot cipők nagy része ilyen, ezért elegendő csak időnként bedobni a gépbe és már meg is van oldva a kérdés. 

Ha azonban olyan lábbelit teszel be a mosógépbe, ami bőrből készült, vagy nem tisztítható mosógépben, akkor azt kockáztatod, hogy tönkremegy. Ezekben az esetekben a talpbetét kijöhet, szétmállhat, a fedőréteg leválik vagy a talp ragasztás sérül meg.

A bőrcipő tisztításának lépései

Első körben a sártól, portól, egyéb szennyeződéstől kell megszabadítanod, ehhez érdemes mosószeres, mosogatószeres vagy szappanos vizet használni, valamint egy szivacsot. A fűzőt vedd ki és mosd ki kézzel. A felsőrésszel kezdj és haladj a koszosabb talp felé, szükség esetén cserélj vizet. 

Ha minden szennyeződést eltávolítottál, akkor várd meg, hogy a cipő tökéletesen megszáradjon. Nagyon fontos, hogy a lábbeli száraz legyen, mielőtt elkezded az ápolást, ellenkező esetben a nedvességet beleszorítod az anyagba.

Az ápolás

Ha a lábbeli anyaga fényes bőr, akkor használj méhviaszos bőrápolót, melyet egy kis rongy vagy szivacs segítségével, körkörös mozdulatokkal vihetsz fel a felsőrészre. Velúrbőr vagy más anyag esetében pedig használhatsz impregnálószert, melyet egyszerűen csak rá kell fújni a cipő felületére. Ezektől az ápolószerektől a cipő megőrzi rugalmasságát, színét, valamint vízhatlan és ellenálló lesz a szennyeződésekkel szemben.

A cipőápolás tartozzon a napi rutinjaid közé, mikor hazaérkezel, mindig nézd meg, hogy szükség van-e rá. Sokszor az is elég, hogy egy nedves törlőkendővel áttörölöd a lábbelit, így reggel már nem kell ezzel foglalkoznod, indulhatsz is a munkába.

Kapcsolódó hírek
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Folyamatos az állomány gyérítése.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
A menopauza összeköt – Miskolcon is
A menopauza összeköt – Miskolcon is
Őszintén a változókorról – Iványi Orsolya könyvbemutatóval egybekötött előadása.
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Gyermekbarát szálloda, teljes felszereltséggel, saját gyógyvízzel a Körös partján.
Még mindig a zselés, a kókuszos, a marcipános a kedvenc
Még mindig a zselés, a kókuszos, a marcipános a kedvenc
Egy-egy háztartás átlagosan 1 kilogramm szaloncukrot vesz évente.
Hirdetés
Hirdetés