Hirdetés
Hirdetés

Ausztriából loptak fegyvereket; Szikszón kaptak börtönbüntetést

borsodihir.hu | 2024. 09. 26. | 13:55:46
Befeszítették egy vadászház ablakát.
Ausztriából loptak fegyvereket; Szikszón kaptak börtönbüntetést
Jogerős a fegyverlopás ügyében hozott ítélet (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Szikszói Járásbíróság annak a két férfinak az ügyében, akik Ausztriában lőfegyvert és lőszert tulajdonítottak el egy vadászházból.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlottak 2022. július 28. napján a reggeli órákban az egyikük kombi típusú személygépkocsijával Ausztriába, a Fertő-tó közeli Stotzing településre utaztak abból a célból, hogy onnan idegen értéket tulajdonítsanak el. Az osztrák sértett vadászházának ablakát befeszítették, majd a házból az autójuk rakterébe pakoltak egy kartonpapírba csomagolt gépkarabélyt és más értéktárgyakat.

Mikor észlelték, hogy a házhoz egy autó közelít, a helyszínről az értékekkel elmenekültek, majd azokat később elrejtették Magyarországon, egy monaji ingatlanban.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság társtettesként elkövettet lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, pártfogó felügyelet elrendelése mellett.

A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként vette figyelembe a terheltek beismerő vallomását, az időmúlást, és azt a tényt, hogy kiskorú gyermekek tartásáról gondoskodnak. Súlyosító körülmény a társas elkövetés és a vádlottak büntetett előélete.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés