Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Bizony, a ragasztó sem mindegy! Avagy milyen burkolatragasztót és kiegészítőt használjunk?

| 2022. 01. 22 | 13:04:00
XXX
Bizony, a ragasztó sem mindegy! Avagy milyen burkolatragasztót és kiegészítőt használjunk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A minőségi kiegészítő anyagok azok, amelyek központi szerepnek örvendenek minden építési és felújítási munkafolyamatban. Ők örvendenek, mi azonban csak akkor tehetjük ezt, ha jól is sikerült kiválasztanunk a ragasztót!

Miért olyan fontos a ragasztó és a többi kiegészítő? 

Egy olyan feladat során, mint például a fürdőszoba újracsempézése, a kiegészítő anyag némileg más jelentést és jelentőséget hordoz, mint ahogy mondjuk a ruházat esetében értjük. Míg az utóbbinál az csak a pont az i-re, az előbbinél bizony az egész munkafolyamat sikerét, illetve sikertelenségét meghatározhatja!

Nem kell túlságosan bonyolult példát hozni erre, elég csak arra gondolni, hogy mi történik, ha a csempézésnél nem a megfelelő ragasztót használjuk? A csempe mozogni kezd, helyenként felválik, néhány lap eltörik, esetleg elveszti a felület az egyenletességét és ha ez a padló, akkor extrém esetben még az ajtó is nyithatatlanná válhat. 

Bármennyire is fordul rosszra a helyzet, az az egy teljesen biztos, hogy a csempét fel kell szedni és újra kell ragasztani. Ilyenkor sajnos mindig van veszteség, így a csempék közül több is el fog törni, így vagy pótolni kell, vagy egy teljesen új burkolatba kell beruházni, ráadásként pedig a munkadíjat is sokszorosan fogjuk kifizetni!

Mi ez, ha nem igazi rémálom?!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagokat? 

MIndig kövessük az útmutatásokat! A Józan Kft. burkolatragasztói között megtaláljuk mindazt az alapanyagot, amelyre szükségünk lehet, mindezt a lehető legkiválóbb minőségben, hogy minden elvárásnak meg tudjanak felelni. Természetesen itt is minden fontos információ a rendelkezésünkre áll, hogy ne dönthessünk elhibázottan!

Milyen anyagok közül kell választanunk? 

A csemperagasztók a csempék rögzítésére alkalmasak, s többféle kivitelben is találkozhatunk velük. Mindig figyeljünk oda arra, hogy kültéren kizárólag fagyálló csemperagasztót alkalmazzunk! A flexibilis, hőingadozásnak ellenálló ragasztó típusok is alkalmasak a csempék leragasztásához.

A kiegészítők között emellett megtaláljuk a különböző fugázásra, illetve alapozásra alkalmas anyagokat, valamint nem hiányozhatnak a zsákos betonok és az aljzatkiegyenlítők sem.

Látható, hogy minden olyan termék, amely valamilyen anyaggal történő burkoláshoz, előtte, illetve a csempézés után használatos, nagyon nagy jelentőséggel bír, ha arról a végeredményről van szó, amelyet Ön el szeretne érni. S mi másról lehetne egyáltalán szó, hiszen azért építjük és szépítjük otthonunkat, pénzt és energiát nem sajnálva, hogy minél szebb környezetben élhessük a mindennapjainkat. 

Ha pedig nem szeretnénk a lehető legtöbbet költeni rá, akkor igazán érdemes nagyon alaposan megnézni, hogy milyen anyagokkal történik a felújítás! Hiszen ismert a mondás: “Az az igazán rossz munka, amelyet kétszer kell megcsinálni!”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés