Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Déryné Fesztivál: több mint 70 ingyenes program

| 2023. 07. 18 | 17:15:00
A Csík zenekar és a Bohemian Betyars is fellép Sátoraljaújhelyen.
Déryné Fesztivál: több mint 70 ingyenes program
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 70 ingyenes program: klasszikus és felolvasó színházi előadások, néptáncelőadás, rockopera, gyermekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket szerdától vasárnapig Sátoraljaújhelyen és környékén, a Déryné Fesztiválon, ahol fellép többek között a Csík zenekar és a Bohemian Betyars – olvasható a szervezők július 18-án az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztivál először ad otthont a KultCamp tábornak: a Déryné Program által életre hívott KultUp program és a Rákóczi Szövetség együttműködésének köszönhetően 450 középiskolás diák érkezik Sátoraljaújhelyre.

A Déryné Program küldetése, hogy a színházi élményt azokhoz is eljuttassa, akiknek a kultúrához való hozzáférése korlátozott. A program egész éves működésének csúcspontja a Déryné Fesztivál, amely a KultCamp táborral kiegészülve a kultúra mellett a fiatalok tehetséggondozását és színházi nevelését is zászlajára tűzte – olvasható az összegzésben. A középiskolások tehetséggondozására és színházi nevelésére életre hívott KultUp program az indulása óta eltelt alig öt hónapban mintegy 15 ezer diákot ért el, a tábor pedig a színházi roadshow kiteljesedése, ahol fontos szerep jut a közösségépítésnek – idézi a közlemény Kis Domonkos Márkot, a Déryné Program igazgatóját.

A tájékoztatás szerint a KultCamp táborban készségfejlesztő foglalkozások, kvízversenyek, kirándulások és sportversenyek várják a fiatalokat, de táncházzal, filmvetítésekkel és koncerttel is készülnek a szervezők.

A Déryné Társulat Szemet szemért című előadásával kezdődik a fesztivál. A társulat színművészeivel nemcsak a színpadon találkozhat a közönség, de a filmvásznon is, a Déryné ifjasszony című előadás alapján készített tévéjátékot is levetítik, valamint közönségtalálkozóval is készülnek a szervezők.

Széphalmon, a Kazinczy Ferenc emlékpark ad otthont a gyermekprogramoknak, valamint ott lesz látható a Petőfi percei című előadás Havasi Péter főszereplésével pénteken. Emellett felolvasószínházzal és bábszínházzal is várják a szervezők a legkisebbeket – olvasható a közleményben. A Déryné Társulat produkcióin túl a Völgyszínházban látható lesz a Forrás Néptáncegyüttes Mestermunka című táncelőadása. Az István, a király című rockoperát a Várudvari Nyári Színház hozza el, míg a zárónapon a Két összeillő ember című produkciót tekintheti meg a közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

Kapcsolódó hírek
Kést dobott a felesége hátába egy csobaji férfi
Kést dobott a felesége hátába egy csobaji férfi
A nő életveszélyes sérülést szenvedett.
A miskolci alezredes személyesen gratulált az 5 éves életmentőnek
A miskolci alezredes személyesen gratulált az 5 éves életmentőnek
Zalánt, a kis hőst várták a rendőr-főkapitányságon.
A bolt bejáratában fogták el a szerencsi tárcatolvajt
A bolt bejáratában fogták el a szerencsi tárcatolvajt
Nem adta vissza a talált pénztárcát, hanem vásárolni indult.
Ónos eső Borsodban:  a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
Ónos eső Borsodban: a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
A Bükk térségében 5 millimétert meghaladó ónos eső valószínű
Hirdetés
Hirdetés