Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Google Play Pass: kipróbáltuk!

| 2020. 11. 18 | 11:00:00
Az első hónap díjmentes. Viszlát, reklámok!
Google Play Pass: kipróbáltuk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október elején több egyéb ország mellett hazánkban is elérhetővé vált a Google Play Pass. Sokak számára ismerős lehet az a koncepció, miszerint bizonyos havidíj fejében reklámmentességet, extra tartalmakat és kényelmi avagy kiegészítő szolgáltatásokat kapunk a fejlesztőtől. Ebben a speciális előfizetésben gyakorlatilag mindegyik jellemző megtalálható, sőt még ezeknél is több. Azonban pontosan mit is jelent és mennyibe kerül ez nekünk, felhasználóknak havonta? Sok más egyéb kérdés között ezekre is megpróbáltam megtalálni a választ, miközben aktiváltam a díjmentes próbahónapot, és belevetettem magam a használatába.

Ahogyan a bevezetőben is említettem már, az első hónap díjmentes. Ennek köszönhetően elköteleződés nélkül kipróbálhatjuk a szolgáltatást, viszont érdemes azonnal kikapcsolnunk az automatikus megújítást, amennyiben nem szeretnénk akaratunkon kívül előfizetni a következő hónapra. Pontosan mi is a Play Pass? Így hangzik a Google meghatározása: “A Google Play Pass több száz játékhoz és alkalmazáshoz biztosít hozzáférést, és minden hónapban újakkal bővül.” Tehát leegyszerűsítve a dolgot: havidíjért cserébe fizetős alkalmazásokhoz és játékokhoz férhetünk hozzá az aktuális hónapban. Továbbá a programok használta közben felugró reklámokat blokkolják az előfizetők számára, illetve az appokon belüli vásárlások által feloldható extra funkciók is elérhetővé válnak külön díjfizetés nélkül is.

A Google Pay app-ban a bal felső sarokban lévő beállítások lenyitása után láthatóvá válik a Play Pass menüpont, melybe belépve tudunk regisztrálni a próbaidőszakra. A díjmentes hónap után két lehetőségünk is van a vásárlás tekintetében. Amennyiben havonta szeretnénk előfizetni, úgy 1 890 forintot kell utalnunk, viszont ha egy évre előre megvásároljuk az előfizetést, úgy igen komoly kedvezményt kapunk, mert csupán 960 forint körüli összegbe kerül a Google szolgáltatása. Az aktiválás után számtalan alkalmazást és játékot kínál nekünk a Play Pass, melyeket talán a kategóriákban keresgélve találhatunk meg a legjobban. Azonban

kedvünkre böngészhetünk a szerkesztői ajánlatok között, illetve a felhasználók által népszerűnek ítélt appokat is végig mustrálhatjuk.

Személy szerint mobilomat játékra igen csekély alkalommal használom (bevallom hetente pár alkalommal tolok 1-2 Clash Royal meccset), de régebben gyakran volt gondom, és úgy gondolom, másnak sem kell bemutatnom az idegesítő felugró reklámokat, rövid videókat és a töltés közbeni mini game-ek tömkelegét, ami az utóbbi időben gyakoribb és egyre idegesítőbb probléma. A Play Pass előfizetők élvezhetik a teljesen reklámmentes felületet és nem rontja el egy random pop-up reklám a játékélményüket. Mielőtt bárki felhördülne “tájékozatlanságomon”, tisztában vagyok azzal, hogy sok egyéb módja van a nemkívánatos reklámok száműzésének, azonban ez a cikk most nem ezekkel a megoldásokkal hivatott foglalkozni.

Egy másik érdekesség, hogy a fizetős alkalmazások külön díjjal rendelkező prémium funkcióit is zavartalanul használhatjuk és ebben látom az igazi nagy fineszét a Play Pass előfizetésnek. Gyakran előfordul az, hogy egy (akár fizetős) app esetében is, vannak olyan funkciók, melyet egy külön beépített mikrotranzakció teljesítése esetén érhetünk el. Számomra legelőször az Xbox Game Pass szolgáltatását juttatta eszembe a Play Pass. Értem a koncepcióját az előfizetésnek, azonban a létjogosultságát úgyis a felhasználók fogják igazolni, avagy cáfolni. Véleményem szerint

nem rossz elképzelés, azonban az egyszeri havidíjat sokallom kicsit, de megfelelő kompromisszum és barátságosabb alternatíva (lebontva 12 hónapra) az éves előfizetés.

Egyik kedves barátom mondása jár a fejemben, mikor a Play Pass szolgáltatásra gondolok: “értem én, hogy non-stop, de meddig van nyitva?!”. A Google elképzelése az lenne, hogy minél több és szélesebb körben ismertessen meg minket a Play Áruházban fellelhető applikációkkal, ami nagyon szép és jó, de az biztos, hogy nekem ez a beruházás nem térülne meg. Érdemes a próbaidőszakot kihasználni, hiszen lehet valaki számára, aki szeret minden új appot és játékot kipróbálni (esetleg alternatívákat keres a meglévő alkalmazásai helyett) egy érdekes utazás a Play Pass világa.

Svidró Márk

További tartalmak a TheMobilTrend blogon

Kapcsolódó hírek
A Facebook titkosítja az üzenetváltásainkat
A Facebook titkosítja az üzenetváltásainkat
Az Instagramon 2024 elején lép életbe a változtatás.
Mikor érdemes használt telefont venni?
Mikor érdemes használt telefont venni?
Az okostelefonok létfontosságú eszközök lettek mindennapi életünkben.
Az unió betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit
Az unió betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit
A vállalat szerint az EDPB tagjai már hetek óta tudnak a cég tervéről, és teljes mértékben együttműködtek velük.
Különös égi jelenség: ránk mosolyog a Jupiter
Különös égi jelenség: ránk mosolyog a Jupiter
Mindenki megcsodálhatja az igéző fényességű égitestet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés