Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Ha beköszönt az ősz: beltéri játékok, nem csak rossz idő esetére

| 2023. 09. 14 | 14:30:00
XXX
Ha beköszönt az ősz: beltéri játékok, nem csak rossz idő esetére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ősz beköszöntével, ahogy a nappalok rövidülnek és egyre gyakrabban romlik el az idő, sokan úgy érzik, hogy kevesebb lehetőségük van a szabadidős tevékenységekre. Szerencsére a beltéri játékok is nagyon színesek és változatosak tudnak lenni, és nem csak rossz időben okozhatunk velük vidám perceket. 

Nézzünk néhány ötletet, hogy mivel tölthetjük el az őszi napokat a lakásban!

Lego

A lego egy olyan építőjáték, amely a gyerekek mellett sok felnőttnek is a kedvence. A lego segítségével bármit megalkothatunk, amit csak elképzelünk: házakat, autókat, állatokat, űrhajókat, és még sok más dolgot. 

Ez a kreatív játék segít szabadjára engedni a fantáziánkat, miközben fejleszti a logikai gondolkodást, a térbeli tájékozódást és a finommotorikát. Ráadásul nagyon jó közös játék is, hiszen együtt is építhetjük családtagjainkkal vagy barátainkkal. A lego kínálatában rengeteg különböző téma és nehézségi szint közül választhatunk.

Társasjátékok

Egy társasjáték szintén remek szórakozást nyújt az őszi napokon. A társasjátékok között olyan klasszikusokat is találhatunk, mint a Monopoly, a sakk vagy a Scrabble, de rengeteg új és izgalmas játék is létezik. Ilyen például a Dixit, a Catan és az Activity. 

A társasjátékok szórakoztatóak és tanulságosak is. Kiválóan fejlesztik a memóriát, a stratégiai gondolkodást, a kommunikációs készséget és a csapatmunkát. Játszhatjuk őket ketten vagy többen is, és akár egész estés programot is szervezhetünk belőlük.

Kártyajátékok

A kártyajátékok is nagyon szórakoztatóak és változatosak lehetnek. Találunk közöttük egyszerűbbeket, mint a makaó vagy a zsírozás, de vannak bonyolultabbak is, mint a bridge, a póker vagy a tarokk. 

A kártyázás fejleszti a matematikai készségeket, a memóriát és a kombinációs képességet. A társasjátékokhoz hasonlóan ezeket a játékokat is játszhatjuk ketten vagy többen is, és akár versenyt is rendezhetünk belőlük. A kártyajátékokhoz csak egy pakli kártya kell, amit könnyen magunkkal vihetünk bárhová.

Kapcsolódó hírek
A menopauza összeköt – Miskolcon is
A menopauza összeköt – Miskolcon is
Őszintén a változókorról – Iványi Orsolya könyvbemutatóval egybekötött előadása.
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Gyermekbarát szálloda, teljes felszereltséggel, saját gyógyvízzel a Körös partján.
Még mindig a zselés, a kókuszos, a marcipános a kedvenc
Még mindig a zselés, a kókuszos, a marcipános a kedvenc
Egy-egy háztartás átlagosan 1 kilogramm szaloncukrot vesz évente.
Hirdetés
Hirdetés