Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Hamis százeurós egy ózdi benzinkúton

| 2019. 01. 16 | 09:49:00
Egy kissé amatőr volt a vásárló.
Hamis százeurós egy ózdi benzinkúton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság január 15-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki egy ózdi üzemanyagtöltő állomáson hamis euróval vásárolt, melyet még aznap megpróbált megismételni.

A gyanú szerint a férfi január 13-án kora reggel egy ózdi benzinkúton 3 csomag chipset vásárolt egy 100 euró címletű, hamis bankjeggyel. A vásárlás során visszajáróként már valódi, 29 505 forint értékű pénzérméket és bankjegyeket kapott, majd az így megszerzett pénzzel hagyta el a töltőállomást. 
A férfi egy óra múlva visszatért a benzinkútra, ahol ismét megpróbált beváltani egy hamis bankjegyet, de a pénztárban dolgozó benzinkutas ekkor már nem szolgálta ki. A férfi a korábban váltóként kapott pénzt visszaadta a pénztárosnak.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén pénzhamisítás elkövetése miatt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető,

melyre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy elrejtőzne vagy megszökne a hatóság elől. A gyanúsított rendezetlen életkörülményei alapján a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy szabadlábon hagyása esetén akár újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A gyanú szerinti bűncselekmény jellege miatt annak veszélyét is valósnak találta a bíróság, hogy a gyanúsított a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével nehezítené az eljárás lefolytatását.

A bíróság mindezen körülmények alapján nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a férfival szemben.

Kapcsolódó hírek
Kívül-belül megújult a miskolci adventi villamos
Kívül-belül megújult a miskolci adventi villamos
December 3-tól január 6-ig közlekedik.
A Herman a legjobb miskolci gimnázium, de csak 19. országosan
A Herman a legjobb miskolci gimnázium, de csak 19. országosan
A listát az iskolák eredményessége alapján készítették el.
Hetven tonna sót szórtak ki Miskolc utcáira
Hetven tonna sót szórtak ki Miskolc utcáira
A sűrűn használt utak nincsenek lefagyva.
Ónos eső Borsodban:  a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
Ónos eső Borsodban: a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
A Bükk térségében 5 millimétert meghaladó ónos eső valószínű
Hirdetés
Hirdetés