Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Hogyan gondoskodj a gyermeked mobiljának védelméről?

| 2023. 09. 14 | 12:12:00
XXX
Hogyan gondoskodj a gyermeked mobiljának védelméről?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A diákok legnagyobb bánatára mindjárt véget ér a vakáció, és ismét becsengetnek. Sokan a megszokott közegbe térnek vissza, sokan új iskolában kezdik a tanévet, de ami közös, hogy ma már minden gyermek zsebében ott lapul az okostelefon, ami egy sokoldalú, de annál kényesebb eszköz.

Telefonozás az iskolában?

E sorok írója még az ezredforduló éveiben volt diák, amikor is teljesen más idők jártak. Ekkoriban a tanárok ellenezték, sőt sokszor kifejezetten tiltották a mobiltelefonok használatát, és nem egyszer elkobozták attól a nebulótól, akinél észrevettek egy ilyen készüléket.

Persze ezek még hagyományos nyomógombos telefonok voltak, amiket tényleg nem lehetett tanulási célokra használni, csak kapcsolattartásra vagy alapvető játékra voltak jók, semmi másra. Persze a strapát is sokkal jobban bírták, nem volt szükség olyan védelemre, mint manapság, amikor a Tok-Shop.hu telefontokjainak kínálatából lehet kiválasztani azt a terméket, ami megfelelően óvja a készüléket a külső behatásoktól. 

20 éve egy átlagos mobiltelefonnak még semmi baja nem lett attól, ha derékmagasságból leesett a járólapra vagy a betonra, ellenben a mai készülékekkel. 

Stílusos és praktikus védelem

Ma már teljesen természetes, hogy egy 9-10 éves gyereknek is van saját okostelefonja, amit az iskolába is magával visz, hiszen így bármikor el tudja érni a szüleit, akiket szintén megnyugvással tölt el, hogy kapcsolatot tudnak tartani csemetéjükkel.

Ám a gyerkőcök többsége sajnos még nem tudja megbecsülni a holmiját, hisz nincsenek tisztában azzal, hogy egy alsó- vagy középkategóriás okostelefonért is mennyit kellett dolgoznia a szülőknek, hogy előteremtsék az árát. Valamint az is előfordulhat, hogy a játék hevében lesz baja a készüléknek. Egy totálkárosra tört mobil pedig a gyereknek is nagy szívfájdalom és a szülőknek is nagy bosszúság, hiszen vehetnek egy újat. 

Ezért érdemes elejét venni a baleseteknek, és egy ütésálló, vagy oldalra nyíló flip tokba tenni a gyermek telefonját. Ezek ugyanis a legbiztonságosabb típusok, hiszen az ütésálló – ahogy a neve is sugallja – elnyeli az ütődéseket, a flip pedig teljesen körbeburkolja a mobilt, így csukott állapotban a képernyőt is óvja, ami voltaképpen a telefon legsérülékenyebb része. Plusz védelemként akár egy üvegfólia is indokolt lehet.

A dizájnt illetően engedjük, hogy a gyerek válasszon, hiszen ő hordja magával minden nap a telefont, hadd legyen a tok olyan, ami neki is igazán tetszik és tükrözi az egyéniségét. Szülőként csak arra figyeljünk, hogy jó minőségű, és biztosan a készülék típusával kompatibilis termék kerüljön a kosárba. A Tok-Shop.hu-n pedig aztán van miből válogatni!

Mi a helyzet a táblagéppel?

Amennyiben a gyermek iskolája haladóbb szellemű, és engedik a tablet használatát, ennek a készüléknek az esetében is gondoskodjunk a megfelelő védelemről. A flip tok itt is remek választás, hisz a már említett előnyök mellett még ki is lehet vele támasztani a táblagépet, ami sokkal komfortosabbá teszi a használatát.

Kapcsolódó hírek
Mikor érdemes használt telefont venni?
Mikor érdemes használt telefont venni?
Az okostelefonok létfontosságú eszközök lettek mindennapi életünkben.
Értesítést kap, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Értesítést kap, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Új funkcióval bővült az EgészségAblak.
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Folyamatos az állomány gyérítése.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
A menopauza összeköt – Miskolcon is
A menopauza összeköt – Miskolcon is
Őszintén a változókorról – Iványi Orsolya könyvbemutatóval egybekötött előadása.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés