Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Ide süss! Barbecue a sütőben

| 2016. 08. 19 | 20:10:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss! Barbecue a sütőben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

Csirke főzéséhez:
1 babrélevél
só, delikát
kb. 8 szem bors

Csirke sütéséhez:
csirkemell, csirkecomb
3 kk. csirkefűszer
1 kk. oregano
1 kk. bazsalikom
1/2 kk. kakukkfű 
3 ek. ketchup
2 ek. méz
2-3 ek. olaj

Krumplihoz:
margarin/vaj

alufólia

Elkészítése: A csirkét előfőzzük sóval, delikáttal, babérlevéllel, szemes borssal ízesített lében. Fűszerezzük: csirkefűszer, oregano, bazsalikom, kakukkfű. Ketchuppal, mézzel és kevés olajjal összekeverjük. Egy mélyebb tepsibe helyezzük a húsokat, picike vizet is önthetünk alá. Alufóliával lefedve kb. fél órán át pároljuk, majd további 15-20 percig sütjük. Köretnek én alufóliás, héjában sült/párolt krumplit készítettem, amely szintén a csirke mellett sült. Megmostam a krumplit, félbevágtam, kevés margarinnal megkentem és megszórtam sóval. Majd összefordítottam és becsomagoltam alufóliába. A csirkedarabok közé helyeztem.

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés