Ide süss! Barbecue a sütőben

Hozzávalók:
Csirke főzéséhez:
1 babrélevél
só, delikát
kb. 8 szem bors
Csirke sütéséhez:
csirkemell, csirkecomb
3 kk. csirkefűszer
1 kk. oregano
1 kk. bazsalikom
1/2 kk. kakukkfű
3 ek. ketchup
2 ek. méz
2-3 ek. olaj
Krumplihoz:
margarin/vaj
só
alufólia
Elkészítése: A csirkét előfőzzük sóval, delikáttal, babérlevéllel, szemes borssal ízesített lében. Fűszerezzük: csirkefűszer, oregano, bazsalikom, kakukkfű. Ketchuppal, mézzel és kevés olajjal összekeverjük. Egy mélyebb tepsibe helyezzük a húsokat, picike vizet is önthetünk alá. Alufóliával lefedve kb. fél órán át pároljuk, majd további 15-20 percig sütjük. Köretnek én alufóliás, héjában sült/párolt krumplit készítettem, amely szintén a csirke mellett sült. Megmostam a krumplit, félbevágtam, kevés margarinnal megkentem és megszórtam sóval. Majd összefordítottam és becsomagoltam alufóliába. A csirkedarabok közé helyeztem.





