Hirdetés
Ide süss! Különleges pásztorétel
| 2016. 09. 04 | 14:05:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés
Hozzávalók
17 dkg hajdina
2 kisebb paprika (2 kisebb)
2 kisebb paradicsom (2 kisebb)
20 dkg kolbász (kb. 6-8 vékony karika, füstölt)
krumpli
10-20 dkg füstölt szalonna (füstölt)
pici felaprózott hagyma
só, 1-2 kiskanál piros fűszerpaprika
pici víz
Elkészítése: A felkockázott szalonnát és kolbászt zsírjára pirítom, majd hozzáadom a felaprózott hagymát, amit megdinsztelek benne. Teszek még bele felkockázott paprikát és paradicsomot, tehát egy lecsós alapot készítek. Ehhez hozzáteszem a felkockázott krumplit és a megmosott hajdinát, majd megszórom piros fűszerpaprikával és sóval ízesítem. Főzés közben kevés vizet is adhatunk hozzá, ha a zöldségek nem eresztenek elég levet. Az egészet fedő alatt puhára párolom.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
Kapcsolódó hírek

Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.

Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.

Marco Rossi ódákat zeng Dzsudzsákék töltött káposztájáról
Nyírlugoson tudják, mi a jó.

Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.

Üvegben és tojástartóban is beérik a zöld paradicsom
A lakásban is szépen megpirosodik.

Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Átadták a felújított miskolci kormányablakot
Több mint 150 millió forintot költöttek rá.
Rabok is segítenek a hóeltakarításban Miskolcon
Sátoraljaújhelyen is bevetették a fogvatartottakat.
Emelkedik a miskolci szennyvízben a koronavírus-koncentráció
A nagyobb városokban szinte mindenütt ugyanez a helyzet.
Különleges sétára hívják a miskolciakat
A város ehető növényeit is megismerhetik.
Miskolc környékén az egykori szocialista ipar eltűnésével jobb lett a levegő
A köd egy felszínközeli felhő, amikor a látástávolság egy kilométer alatt van.
Hirdetés