Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Ide süss! Különleges pásztorétel

| 2016. 09. 04 | 14:05:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss! Különleges pásztorétel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók

17 dkg hajdina
2 kisebb paprika (2 kisebb)
2 kisebb paradicsom (2 kisebb)
20 dkg kolbász (kb. 6-8 vékony karika, füstölt)
krumpli
10-20 dkg füstölt szalonna (füstölt)
pici felaprózott hagyma
só, 1-2 kiskanál piros fűszerpaprika
pici víz

Elkészítése: A felkockázott szalonnát és kolbászt zsírjára pirítom, majd hozzáadom a felaprózott hagymát, amit megdinsztelek benne. Teszek még bele felkockázott paprikát és paradicsomot, tehát egy lecsós alapot készítek. Ehhez hozzáteszem a felkockázott krumplit és a megmosott hajdinát, majd megszórom piros fűszerpaprikával és sóval ízesítem. Főzés közben kevés vizet is adhatunk hozzá, ha a zöldségek nem eresztenek elég levet. Az egészet fedő alatt puhára párolom.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

http://izutazas.blogspot.hu/

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés