Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Izgalmas meccsen győzedelmeskedett a DVTK

| 2019. 12. 19 | 10:41:00
A miskolciak hátrányból fordítottak.
Izgalmas meccsen győzedelmeskedett a DVTK
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék csapta a listavezető HC Slovan Bratislava otthonában december 18-án, csütörtökön.

Marcel Rodman együttese több kulcsembert nélkülözve, hátrányból fordítva aratott történelmi sikert az utolsó percben lőtt Beauvillier góllal.

A pozsonyi találkozót Magosi, Tousignant, Ross és Ritó nélkül kezdte meg a DVTK Jegesmedvék csapata. Az első cserében máris megszerezte a vezetést a Slovan, Zigo lépett be a támadó harmadba és kilőtt a hosszú sarkot (1-0). Ezt követően lendületben maradt a hazai csapat, de a harmad felétől Habal kapuja előtt is alakultak ki nagy helyzetek Beauvillier és Beach lövése is eltalálta a kaput. A 12. percben Matousek lökte palánkra Gőz Balázst, amiért 2+10 perces büntetést kapott. Ezt a lehetőséget máris gólra váltotta a miskolci csapat, Vas passza után Vandane bombázott a kapuba a kékvonalról (1-1). Az első harmad Beauvillier és Zigo kiállításával zárult.

A második játékrész így négy a négy elleni játékkal indult. Folyamatos, gyors hoki alakult ki a jégen, egymás után érkeztek a helyzetek, főleg Habal kapujánál. Fölénybe került Marcel Rodman csapata és csak centimétereken múlott a vezető találat, amikor Beach lövésénél csorgott végig a korong a gólvonalon. A játék javarészt a Slovan harmadában zajlott, így némileg meglepő volt, hogy ismét a hazaiak kerültek előnybe Abdul góljával (2-1). Három perccel később Galaniszt láttak szabálytalannak a játékvezetők, a késleltetett kiállítás során hosszú másodpercekig nyomtak a pozsonyiak, Harrison két önfeláldozó blokkjának köszönhetően nem változott az eredmény, de a csatár már nem tudta folytatni a játékot.

A harmadik játékrészt ismét nagy lendülettel kezdték piros-fehérek, aminek köszönhetően érkezett az egyenlítő találat. Részegh Tamás pálya széléről leadott lövése talált utat a Habal kapujába (2-2). Ezt követően mindkét fél nagy erőket mozgósított a vezető találatért, nagy ütközésekből és dulakodásokból sem volt hiány.St.Pierre nagy helyzete maradt ki, majd 10 perccel a vége előtt Szirányi ült a büntetőpadra, de Adorján két nagy védéssel tartotta az eredményt. Az 57. percben Beach és Stajnoch dulakodását láthattuk Adorján kapuja előtt, ami után páros kiállítást ítéltek a bírók. Az utolsó percbe lépve Stajnoch szabálytalankodott Részegh Tamással szemben, így öt a négy elleni játék következett. 28 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Vandane, Vas, Beauvillier volt a korong útja, a kanadai csatár pedig remek lövéssel döntötte el a meccset (2-3). A DVTK Jegesmedvék így fontos győzelmet arattak a Slovan otthonában és utolérték a tabellán a HKM Zvolen együttesét.

MESTERMÉRLEG
Marcel Rodman:
Az első öt percünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, rögtön az első lövésből gólt kaptunk. Innen még kellett pár perc, hogy átvegyük az irányítást, de úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk a folytatásban. Főleg a második harmadban, szinte lövést sem engedtünk az ellenfélnek és nyomás alatt tartottuk a kapujukat. Ennek ellenére gólt szereztek és visszakerült hozzájuk a momentum. A folytatásban volt egy meghatározó csere, amikor nagyon beszorultunk, de Ryan Harrison két hősies blokkot is bemutatott, egy lábban is harcolt tovább. Ez a jelenet nagy lökést adott nekünk a harmadik harmadra. Igazi csapatként, szívvel küzdöttünk, ezért nagyon büszke vagyok a srácokra.

Kapcsolódó hírek
Bosszantó vereséget szenvedtek a miskolciak
Bosszantó vereséget szenvedtek a miskolciak
Büntetőkkel kapott ki a DVTK Jegesmedvék hazai pályán.
Két DVTK-játékos a vb-keretben!
Két DVTK-játékos a vb-keretben!
A magyarok sorrendben a kazah, az osztrák, a japán, a dán és a francia együttessel találkoznak.
Átadták a felújított miskolci kormányablakot
Átadták a felújított miskolci kormányablakot
Több mint 150 millió forintot költöttek rá.
Rabok is segítenek a hóeltakarításban Miskolcon
Rabok is segítenek a hóeltakarításban Miskolcon
Sátoraljaújhelyen is bevetették a fogvatartottakat.
Emelkedik a miskolci szennyvízben a koronavírus-koncentráció
Emelkedik a miskolci szennyvízben a koronavírus-koncentráció
A nagyobb városokban szinte mindenütt ugyanez a helyzet.
Miskolcon közel kétszáz ember küzd a hóval
Miskolcon közel kétszáz ember küzd a hóval
A munkát elsősorban a magaslati pontokon végzik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés